Компании

все компании

ЄК збільшила свою допомогу палестинцям більш ніж на 80%

4 березня 2024 року, 08:53
Єврокомісія (ЄК) оголосила в п'ятницю про рішення виділити додаткові 68 млн євро на підтримку палестинського населення, яка буде реалізована через міжнародних партнерів, таких як Червоний Хрест і Червоний Півмісяць.

"Ми підтримуємо палестинський народ у Газі та інших частинах регіону. Невинні палестинці не повинні розплачуватися за злочини терористичного угруповання ХАМАС. Вони стикаються з жахливими умовами, наражаючи своє життя на небезпеку через відсутність доступу до достатньої кількості їжі та інших основних потреб. Саме тому ми посилюємо нашу допомогу їм цього року ще на 68 млн євро", - заявила голова ЄК Урсула фон дер Ляєн.

У комюніке Єврокомісії, опублікованому в Брюсселі, повідомляють, що це фінансування доповнює заплановану допомогу в розмірі 82 млн євро, яку буде надано через Близькосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (БАПОР) у 2024 році, внаслідок чого загальна сума становитиме 150 млн євро.

У документі зазначається, що ЄК розпочне виплату 50 млн євро з конверта БАПОР наступного тижня.

Крім того, Єврокомісія виділила 125 млн євро гуманітарної допомоги палестинцям на 2024 рік.

Комюніке нагадує, що ЄК "оцінила своє рішення про фінансування БАПОР у світлі вельми серйозних звинувачень, висунутих 24 січня, у яких ідеться про причетність кількох співробітників БАПОР до огидних нападів (ХАМАС на Ізраїль - ІФ-У) 7 жовтня".

Були враховані дії, вжиті ООН, і зобов'язання, які Єврокомісія зажадала від БАПОР.

"БАПОР і комісія сьогодні підтвердили своє розуміння з цих питань. На цій основі і після обміну листами з БАПОР, що підтверджують його зобов'язання, комісія розпочне виплату першого траншу в розмірі 50 млн євро з 82 млн євро, передбачених для БАПОР на 2024 рік. Другий і третій транші в розмірі 16 млн євро буде виділено відповідно до реалізації цієї угоди", - йдеться в документі ЄК.




Просмотров: 116
Другие новости