Компании

все компании

Виробництво цинку у світі зросло на 3,8%

29 лютого 2024 року, 11:51
Світове виробництво рафінованого цинку в 2023 році збільшилося на 3,8% і склало 13,863 млн тонн, за попередніми розрахунками International Lead and Zinc Study Group (ILZSG).

Це зумовлено, насамперед, підвищенням випуску в Китаї. Крім того, воно зросло в Мексиці та Австралії, в основному, за рахунок введення в експлуатацію додаткових потужностей на цинковому заводі Sun Metals. Водночас виробництво скоротилося в Японії та Норвегії, а також у Німеччині через припинення роботи металургійного заводу Glencore в Норденхамі.

Споживання цинку торік збільшилося на 1,7%, досягнувши 13,659 млн тонн, зокрема за рахунок КНР та Індії. Тим часом попит на метал у Європі, Японії, Туреччині, США і Таїланді зменшився.

Таким чином, на світовому ринку у 2023 році було зафіксовано профіцит у розмірі 205 тис. тонн проти нестачі в розмірі 73 тис. тонн роком раніше, повідомляється у пресрелізі.

Середня ціна цинку на Лондонській біржі металів (LME) торік піднялася на 23,9% (до $2647 за тонну) після підвищення на 15,7% у 2022 році. На Шанхайській ф'ючерсній біржі (SHFE) котирування знизилися на 13,8% у 2023 році.

ILZSG, створена ООН 1959 року, надає інформацію про постачання і попит на цинк і свинець, проводить дослідження ситуації на світових ринках цих металів. Членами групи є Австралія, Бельгія, Бразилія, Болгарія, Китай, Фінляндія, Франція, Німеччина, Індія, Ірландія, Італія, Японія, Південна Корея, Мексика, Марокко, Намібія, Норвегія, Перу, Польща, Португалія, Росія, Сербія, Туреччина, Швеція і США, а також Європейський союз. На частку цих держав припадає понад 85% видобутку і споживання свинцю і цинку у світі.




Просмотров: 137
Другие новости