Компании

все компании

Українські та німецькі лікарні домовилися про співпрацю

29 лютого 2024 року, 23:11
Десять українських та дві провідні німецькі лікарні домовилися про медичне партнерство.

Як повідомило Міністерство охорони здоров'я України на своєму сайті, під час міжнародної конференції з медичних партнерств, що відбулася 26-27 лютого в Берліні, меморандум про співпрацю з клінікою "Шаріте" підписали обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології в Ужгороді, Львівський національний медуніверситет ім. Данила Галицького, Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня, Національний медуніверситет ім. Богомольця, Інститут неврології, психіатрії та наркології НАМНУ.

Меморандуми про співпрацю з німецькою мережею лікарень BG Kliniken, що спеціалізується на лікуванні та реабілітації постраждалих від важких травм, підписали клінічна лікарня "Феофанія", Івано-Франківська обласна клінічна лікарня, НДСЛ "Охматдит", міська клінічна лікарня №4 Дніпра, Інститут патології хребта та суглобів ім. Сітенко НАМНУ.

Розвиток Міжнародного медичного партнерства є ініціативою першої леді України Олени Зеленської. Воно стартувало під час третього саміту перших леді та джентльменів у Києві 6 вересня 2023 року.

Наразі Міжнародну програму медичного партнерства з Україною підтримують 18 країн. У межах програми підписано 34 меморандуми про співпрацю. Медичне партнерство в Німеччині стало можливим завдяки допомозі Німецькому товариству з міжнародного співробітництва (GIZ) у рамках фінансованої ними програми лікарняного партнерства.




Просмотров: 161
Другие новости