Компании

все компании

Долар США стабільний до євро і фунта, дешевшає в парі з єною

29 лютого 2024 року, 14:18
Долар США стабільний до євро і фунта стерлінгів на торгах у четвер, дешевшає в парі з єною.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,09%, ширший WSJ Dollar Index - 0,12%.

Пара євро/долар за даними на 7:50 кв торгується на рівні $1,0838 порівняно з $1,0840 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара становить $1,2667 проти $1,2663 за підсумками торгів у середу.

Вартість долара в парі з ієною опустилася до 149,94 ієни проти 150,68 ієни напередодні.

У центрі уваги ринку в четвер - звіт Мінторгу США про доходи і витрати американців за січень, який містить ключовий показник інфляції (індекс PCE), що відстежується Федеральною резервною системою (ФРС). Ринок чекає уповільнення темпів зростання цього індикатора до 2,4% з 2,6% у грудні.

Сигнали стійкості інфляції в США змусили трейдерів переглянути прогнози щодо траєкторії зниження базової процентної ставки Федрезервом.

Наразі трейдери майже на 100% впевнені в тому, що ФРС залишить базову ставку незмінною на засіданні в березні. Імовірність зниження ставки принаймні на 25 базисних пунктів (б.п.) у червні з поточного рівня в 5,25-5,5% оцінюється трейдерами в 63,6%, за даними CME FedWatch.

Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка Джон Вільямс напередодні заявив, що американський ЦБ ще не досяг цілей щодо інфляції.

"Хоча ми бачимо величезний прогрес, шлях до нашої мети ще не закінчено, і я зосереджений на тому, щоб ми успішно завершили цю місію", - сказав Вільямс, слова якого наводить Market Watch.

Президент ФРБ Бостона Сьюзен Коллінз у середу дала зрозуміти, що хотіла б бачити більш повсюдне сповільнення інфляції в США, перш ніж приступати до пом'якшення грошово-кредитної політики.

У четвер також будуть оприлюднені дані щодо інфляції у Франції та Німеччині за лютий, а в п'ятницю - звіт статистичного управління Євросоюзу про динаміку цін у єврозоні загалом. Ці дані можуть допомогти трейдерам у прогнозуванні подальших дій Європейського центрального банку (ЄЦБ).

Наразі ринок чекає зниження ключових процентних ставок європейським ЦБ загалом на 90 б.п. цього року, тоді як на початку лютого прогнозував їхнє зменшення на 150 б.п., тобто припускав, що ставки будуть опущені шість разів по 25 б.п.




Просмотров: 110
Другие новости