Компании

все компании

Ринки акцій найбільших країн АТР торгуються без єдиної динаміки

28 лютого 2024 року, 12:59
Ринки акцій найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не показують єдиної динаміки на торгах у середу, інвестори оцінюють статдані та новини компаній.

Китайський індекс Shanghai Composite втрачає 0,4%, гонконгський Hang Seng - 0,6%.

Інвестори продовжують чекати публікації в п'ятницю офіційних індексів менеджерів із закупівель (PMI) у виробничому секторі та сфері послуг КНР.

Список лідерів падіння в складі Hang Seng очолюють папери Country Garden Services Holdings, що дешевшають на 4,9%.

Також помітно знижується капіталізація Longfor (-4,3%), Anta Sports Products (-3,7%), Li Ning (-3,5%), Trip.com (-2,9%), WuXi AppTec (-2,8%), China Resources Land (-2,6%), CSPC Pharmaceutical Group (-2,5%), Xinyi Solar Holdings (-2,3%) і Lenovo (-2,1%).

Акції New World Development дорожчають на 8,2%, Henderson Land Development - на 4,3%, Sun Hung Kai Properties - на 4,3%, Budweiser Brewing Co. APAC Ltd.- на 3,6%, Li Auto (SPB: LI) - на 3,5%, Hang Lung Properties - на 3,1%.

Розробник відеоігор NetEase Inc. нарощує ринкову вартість на 5,6% після новин про отримання регуляторного схвалення на випуск мобільної версії однієї з найпопулярніших у Китаї комп'ютерних ігор Naraka Bladepoint. У четвер ринок також чекає на квартальний звіт компанії.

Японський Nikkei 225 майже не змінюється.

Уряд Японії переглянув грудневе значення індексу випереджальних економічних індикаторів країни з підвищенням до 110,2 пункту проти спочатку оголошених 110 пунктів. У листопаді він перебував на семимісячному мінімумі в 108,1 пункту. Індекс відображає перспективи економіки на кілька місяців вперед з урахуванням даних про ринок праці та настрої споживачів.

У четвер стане відома статистика роздрібних продажів у Японії за січень, у п'ятницю - дані про безробіття за той самий місяць.

Помітніше за всіх у складі Nikkei додають у ціні папери DeNA, що дорожчають на 24,5% на новинах про спільний проєкт із Pokemon Company, розробником ігор про покемонів.

Ринкова вартість Tokyo Electric Power збільшується на 7,2%, Fujikura - на 6,5%, CyberAgent - на 5,5%, Mitsubishi Estate - на 4%, Oji Holdings - на 3,8%, M3 - на 3%, Sumitomo Chemical - на 2,9%.

Капіталізація Omron скорочується на 4,7%, Renesas Electronics - на 2,5%, SCREEN Holdings - на 2,3%, Mitsubishi Heavy Industries - на 2,2%, Mitsui Fudosan - на 2%, Nidec і Nikon - на 1,8%.

Акції Sony Group дешевшають на 0,4% після новин про плани її підрозділу, що випускає ігрові приставки PlayStation, скоротити 900 робочих місць, або 8% штату.

Південнокорейський індекс Kospi підвищується на 0,9%.

Ціна акцій Hyundai Motor збільшується на 8%, Posco - на 3,2%, Korean Air Lines - на 0,2%, Samsung Electronics - на 0,6%.

Австралійський S&P/ASX 200 практично не змінився.

Споживчі ціни в Австралії в січні зросли на 3,4% у річному вираженні, як і місяцем раніше, згідно з офіційними даними. Аналітики в середньому прогнозували січневу інфляцію на рівні 3,6%, повідомляє Trading Economics.

Папери BHP подешевшали на 0,2%, Rio Tinto - подорожчали на стільки ж.

теги: АТР, акція



Просмотров: 151
Другие новости