Компании

все компании

Долар зміцнюється до євро, ієни та фунта

28 лютого 2024 року, 13:26
Долар США зміцнюється до євро, ієни та фунта стерлінгів на торгах у середу.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,15%, ширший WSJ Dollar Index - 0,17%.

Пара євро/долар за даними на 7:55 кв торгується на рівні $1,0829 порівняно з $1,0846 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара опустився до $1,2657 з $1,2684 за підсумками торгів у вівторок.

Вартість долара в парі з ієною становить 150,61 ієни проти 150,51 ієни напередодні.

У центрі уваги ринку в середу переглянуті дані міністерства торгівлі США про динаміку ВВП країни в четвертому кварталі. Попередні дані за минулий квартал, опубліковані в січні, показали зростання американської економіки в жовтні-грудні на 3,3% у перерахунку на річні темпи. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, припускає, що первісна оцінка буде підтверджена.

Цього тижня трейдери також чекають звіту Мінторгу США про доходи і витрати американців за січень, який містить ключовий показник інфляції (індекс PCE), що відстежується Федеральною резервною системою (ФРС). Ринок чекає уповільнення темпів зростання цього індикатора до 2,4% з 2,6% у грудні.

Сигнали стійкості інфляції в США змусили трейдерів переглянути прогнози щодо траєкторії зниження базової процентної ставки Федрезервом. Опубліковані раніше січневі дані Мінпраці США показали менш істотне, ніж очікував ринок, уповільнення темпів інфляції (індекс CPI) у Штатах.

Наразі трейдери майже на 100% впевнені в тому, що ФРС залишить базову ставку незмінною на засіданні в березні. Імовірність зниження ставки принаймні на 25 базисних пунктів у червні оцінюється трейдерами в 57,3%, за даними CME FedWatch.

"Трейдери зараз діляться на два табори. Одні вважають, що січнева динаміка індексу CPI була аномалією, і подальші дані покажуть, що зниження ставки в другому кварталі є найочевиднішим варіантом дій для ФРС", - йдеться в огляді аналітиків BMO Capital Markets.

Другі вважають, що і ринок, і Федрезерв забігли наперед у прогнозах пом'якшення політики, і "зниження ставки цього року стає дедалі менш імовірним", цитує експертів Market Watch.




Просмотров: 116
Другие новости