Компании

все компании

Китайські держфонди влили понад $57 млрд у фондовий ринок країни - UBS

27 лютого 2024 року, 17:47
Китайські держфонди з початку поточного року влили понад 410 млрд юанів ($57 млрд) у фондовий ринок країни, щоб підтримати його, йдеться в огляді UBS Group AG.

Підрахунки UBS засновані на аналізі 54 китайських ETF. Понад 75% вливань припало на продукти, прив'язані до фондового індексу CSI 300, близько 13% - до індексу CSI 500, зазначають в UBS.

Держфонди зіграли ключову роль у стабілізації китайського фондового ринку після недавнього спаду, пише агентство Bloomberg. Інвесткомпанія Central Huijin, що є "дочкою" китайського суверенного фонду China Investment Corp., раніше цього місяця заявила, що продовжить нарощувати вкладення в EFT.

Сплески обсягів торгів у низці ETF дають змогу припустити, що держфонди активно скуповують як акції "блакитних фішок", так і невеликих за розміром компаній.

Як зазначають в UBS, "команда" китайських держфондів влила 1,24 трлн юанів у фондовий ринок з липня по вересень 2015 року, щоб стримати його спад. Цього року вливання поки істотно нижчі, і потенціал їхнього зростання в разі екстрених умов зберігається, йдеться в огляді UBS.

Індекс CSI 300 піднявся більш ніж на 7% цього місяця, тоді як індикатор акцій китайських компаній, що торгуються в Гонконзі, збільшився більш ніж на 10%. Деякі інвестори у зв'язку з цим бачать потенціал для подальшого зростання ринку материкового Китаю.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 179
Другие новости