Компании

все компании

Долар США стабільний до євро і фунта, слабко дешевшає до ієни

27 лютого 2024 року, 13:20
Курс долара слабко змінюється до більшості основних світових валют вранці у вівторок, трейдери чекають на дані про інфляцію в США і оцінюють заяви представників Федеральної резервної системи.

Розрахований ICE індекс DXY, що демонструє динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), опускається на 0,06%, ширший WSJ Dollar Index - на 0,02%.

Трейдери чекають січневого індексу споживчих цін (PCE Core), ключового індикатора інфляції для Федрезерву, який буде оприлюднено в четвер. Аналітики, опитані Trading Economics, прогнозують, що індикатор підвищився на 0,4% порівняно з груднем і зріс на 2,8% у річному вираженні. У грудні підйом показника становив 0,2% і 2,9% відповідно.

Боротьба з інфляцією в Штатах ще не закінчена, сказав голова Федерального резервного банку Канзас-Сіті Джефф Шмід у своєму першому публічному виступі на цій посаді. Він зазначив, що зниження загального показника інфляції багато в чому було спричинене падінням цін на енергоносії, однак ринок палива залишається волатильним, і ескалація конфлікту на Близькому Сході може чинити підвищувальний тиск на ціни.

Багато колег Шміда з керівництва ФРС висловили схожу думку останніми днями. Тепер ринок не сподівається на зниження ключової процентної ставки в березні і травні і вважає, що перше пом'якшення грошово-кредитної політики відбудеться в червні.

Пара євро/долар за даними на 7:12 кв торгується на рівні $1,0851 порівняно з $1,0854 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара становить $1,2681 проти $1,2685 за підсумками торгів у понеділок.

Вартість долара в парі з ієною знижується приблизно на 0,1% і становить 150,52 ієни порівняно зі 150,70 ієни за підсумками попередньої сесії.

Турецька ліра дешевшає до долара США на 0,3% і торгується на рівні 31,2125/$1.




Просмотров: 134
Другие новости