Компании

все компании

SpaceX вивела на орбіту 22 інтернет-супутники Starlink

23 лютого 2024 року, 16:24
Ракета-носій Falcon 9 у п'ятницю за київським часом вивела на орбіту чергову партію з 22 міні-супутників для поповнення орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

"Виведення супутників підтверджено", - ідеться в повідомленні.

Запуск ракети було здійснено зі стартового майданчика SLC-4E на базі американських Космічних сил Ванденберг у Каліфорнії в четвер о 20:11 за часом Тихоокеанського узбережжя США (у п'ятницю о 06:11 за часом мск). Приблизно через годину супутники були виведені на орбіту.

З травня 2019 року в рамках проєкту Starlink компанія SpaceX запустила вже понад 5,8 тис. таких супутників. Частина з них вийшла з ладу або зійшла з орбіти. Понад 5,5 тис. апаратів перебувають на орбіті в робочому стані.

У рамках запуску перший багаторазовий ступінь ракети-носія, який використовували вдруге, після відокремлення здійснив керовану вертикальну посадку на морську платформу-дрон Of Course I Still Love You, що була розташована в Тихому океані.

Компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі. Інтернет-мережа Starlink доступна користувачам у 70 країнах, зокрема в Північній і Південній Америці, Європі, Азії, Африці та Австралії. За даними Пентагону, послугами цих супутників також активно користуються американські військові.




Просмотров: 174
Другие новости