Компании

все компании

Фонд держмайна готує до продажу готель "Україна" і ТРЦ Ocean Plaza

21 лютого 2024 року, 20:53
Фонд держмайна завершив оцінку готелю "Україна", планує провести аукціон з його приватизації наприкінці літа 2024 року, а для ТРЦ Ocean Plaza - у другій половині року, повідомив в інтерв'ю виданню Mind голова ФДМ Віталій Коваль.

"Ми вже завершили процедуру оцінки готелю - це 1,039 млрд грн без ПДВ. Готуємося нині до аукціону, який плануємо наприкінці літа, може, навіть зайдемо в третій квартал", - розповів він.

За словами глави ФДМ, приватизацією готелю "Україна" цікавляться, зокрема, іноземні оператори, які розглядають у перспективі збільшення його категорії до п'ятизіркової.

Крім того, за його словами, вже понад три учасники розглядають участь в аукціоні з приватизації ТРЦ Ocean Plaza, Фонд отримав запити від інвестиційних фондів і девелоперських компаній.

Як повідомлялося, готель "Україна" - державне підприємство, яке перебуває у віданні ФДМ. У ньому 363 номери, шість конференц-залів, кімнати для переговорів. Є паркінг на 80 машин і укриття, в якому розташована окрема аудиторія на 50 осіб. Водночас заборгованість готелю становить понад 45 млн грн.

ТРЦ Ocean Plaza відкрито в Києві в грудні 2012 року на вул. Антоновича, 176. Його загальна площа - 165 тис. кв. м. Інвестиції в об'єкт становили приблизно $300 млн. Компанія UDP і ТОВ "К.А.Н. Девелопмент" виступили партнерами з розвитку проєкту.

ТРЦ було продано російській "ТПС-Нерухомість" Аркадія Ротенберга 2012 року. Пізніше, 2019 року український бізнесмен Василь Хмельницький опосередковано через UPD Holdings Limited придбав 33,5% акцій ТРЦ Ocean Plaza. У 2021-му він продав свою частку підприємцю Андрію Іванову. Угоду фіналізовано влітку-2023.

У червні 2023 року Кабмін передав ФДМ частку статутного капіталу ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь", якому належить ТРЦ, у розмірі 66,65% для подальшої приватизації.




Просмотров: 173
Другие новости