Компании

все компании

Долар США слабко дешевшає до євро, фунта та ієни

21 лютого 2024 року, 13:02
Долар США слабко дешевшає до євро, фунта стерлінгів та ієни на торгах у середу.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,07%, ширший WSJ Dollar Index - 0,11%.

Індекс DXY опускається третю сесію поспіль, напередодні він знизився на 0,3%.

Увага трейдерів спрямована на протокол січневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС), ринок розраховує на нові сигнали щодо перспектив пом'якшення грошово-кредитної політики в США. Протокол буде опубліковано в середу о 22:00 мск.

Трейдери переглянули прогнози для траєкторії базової процентної ставки в США після сильних статданих і "яструбиних" заяв деяких представників Федрезерву. Наразі ринок практично повністю впевнений, що ФРС не стане знижувати ставку в березні, і чекає її першого зменшення лише в червні.

При цьому ймовірність зниження ставки в червні оцінюється трейдерами в 55%, а не в 100%, як це було на початку поточного місяця, за даними CME FedWatch.

Пара євро/долар за даними на 7:50 кв торгується на рівні $1,0818 порівняно з $1,0809 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара становить $1,2637 проти $1,2622 за підсумками торгів у вівторок.

Глава Банку Англії Ендрю Бейлі напередодні відзначив "надихаючі сигнали" у важливих складових інфляції.

Виступаючи на слуханнях у казначейському комітеті Палати громад Великої Британії у вівторок, Бейлі заявив, що Банку Англії не потрібно чекати сповільнення темпів інфляції до 2%-го цільового показника, щоб розпочати зниження базової процентної ставки.

Вартість долара в парі з ієною в середу становить 149,95 ієни проти 150 ієн на закриття попередньої сесії.




Просмотров: 125
Другие новости