Компании

все компании

Туреччина подвоїть товарообіг з Азербайджаном - Ердоган

20 лютого 2024 року, 08:31
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкара готова довести товарообіг з Азербайджаном до $15 млрд на рік.

"За підсумками 2023 року товарообіг між Туреччиною та Азербайджаном уперше сягнув позначки $7,5 млрд. Ми сповнені рішучості докласти додаткових зусиль для того, щоб довести цей показник до $15 млрд на рік", - сказав Ердоган у заяві для преси після переговорів із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим у понеділок в Анкарі.

Президент Туреччини наголосив на значущості взаємодії Баку й Анкари в транспортній та енергетичній сферах.

"На тлі критично значущих викликів нашим країнам дуже важливо розвивати потенціал у транспортній та енергетичній сферах. Наочним прикладом тому є залізниця Баку-Тбілісі-Карс. Важливо максимально повно використовувати переваги цієї дороги, для чого потрібно якомога швидше завершити роботи з її модернізації", - наголосив Ердоган.

Він також привернув увагу до проєкту будівництва залізниці Карс-Нахчиван, нагадавши, що обговорював це питання з президентом Алієвим під час візиту в Нахчиван у вересні 2023 року.

"У межах візиту в Нахчиван ми також обговорили питання (будівництва - ІФ-У) газопроводу Ігдир-Нахчиван, що виведе на новий рівень нашу співпрацю в енергетичній сфері", - додав президент Туреччини.

Ердоган також назвав пріоритетним розширення пропускної спроможності Трансанатолійського газопроводу (TANAP).




Просмотров: 123
Другие новости