Компании

все компании

Італійське експортно-кредитне агентство виділить EUR1,5 млрд на підтримку торгівлі з Україною

19 лютого 2024 року, 15:07
Італійське експортно-кредитне агентство SACE виділить EUR1,5 млрд на підтримку торгівлі та фінансових операцій, зокрема, у сфері охорони здоров'я та інфраструктури.

Як повідомляється на сайті Міністерства економіки України, про це йшлося під час зустрічі першого віце-прем'єр-міністра України - міністра економіки України Юлії Свириденко та Надзвичайного і Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні П'єра Франческо Дзадзо, на якій українська сторона закликала SACE посилити співробітництво з Україною та розширити види покриваних ризиків.

Крім того, експортно-кредитна агенція має намір підтримувати інвестиції італійських компаній в Україну та надавати експортні кредити, пільгове кредитування та прямі інвестиції.

Перший віцепрем'єр-міністр наголосила на важливості підтримки українського малого та середнього бізнесу (МСП), який є основою національної економіки. Вона наголосила, що уряд також розраховує на активізацію співпраці з Італійською агенцією розвитку співробітництва (AICS) зі сприяння місцевому економічному розвитку, створенню робочих місць та підтримки МСП.

Крім того, сторони обговорили питання повернення українців. Важливим залишається забезпечення українців житлом.

SACE - італійське експортно-кредитне агентство та активний учасник найбільших міжнародних організацій у сфері експортного кредитування. Діяльність SACE регулюється законодавством Європейського Союзу та Угодою ОЕСР про офіційно підтримувані експортні кредити.






Просмотров: 123
Другие новости