Компании

все компании

"Нафтогаз" збільшив на 20% видобуток газу на відремонтованих свердловинах

17 лютого 2024 року, 11:27
Група "Нафтогаз" 2023 року на 20% збільшила видобуток із "відремонтованих" свердловин порівняно з довоєнним 2021-м роком, що стало рекордним показником за останні чотири роки.

"Цей показник на 20% перевищив видобуток у довоєнному 2021 році. Я щиро вдячний фахівцям "Укргазвидобування" і всій команді, завдяки якій цей результат став можливим", - повідомила група на своєму сайті з посиланням на главу "Нафтогазу" Олексія Чернишова в четвер.

Нещодавно АТ "Укргазвидобування" ("УГВ"), що є частиною групи "Нафтогаз", провело капітальний ремонт і відновило стару свердловину, яка нині додатково дає понад 340 тис. куб. м газу на добу.

Ця свердловина тривалий час перебувала в очікуванні на ліквідацію, проте 2023 року фахівці провели детальний аналіз, переглянули технічні та геологічні ризики й вирішили відновити свердловину за допомогою капітального ремонту.

"Нашими фахівцями постійно ведеться робота з перегляду та аналізу старих свердловин, які можна повернути в експлуатацію завдяки кращим технічним можливостям, ніж десятки років тому", - прокоментував в.о. генерального директора "Укргазвидобування" Олег Толмачов.

Як повідомлялося, "Укргазвидобування" 2022 року видобуло 12,5 млрд куб. м природного газу (товарного), що на 3% менше, ніж 2021-го. За оперативними даними, компанія за підсумками 2023 року наростила видобуток більш ніж на 0,7 млрд куб. м.

НАК "Нафтогаз України" належить 100% акцій "Укргазвидобування".




Просмотров: 313
Другие новости