Компании

все компании

Долар США стабільний до євро і фунта, дешевшає до єни

15 лютого 2024 року, 14:16
Долар США стабільний до євро і фунта стерлінгів на торгах у четвер, дешевшає до єни.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,07%, ширший WSJ Dollar Index - 0,06%.

Пара євро/долар за даними на 8:00 кв торгується на рівні $1,0730 порівняно з $1,0729 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара становить $1,2567 проти $1,2566 за підсумками торгів у середу.

Доларовий індекс DXY тримається біля максимуму за 3 місяці на тлі ослаблення очікувань швидкого пом'якшення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС) у зв'язку з сигналами стійкості інфляції.

Дані Мінпраці США за січень показали повільніше, ніж очікувалося, ослаблення темпів зростання споживчих цін у країні, що змусило трейдерів переглянути прогнози щодо термінів першого зниження базової процентної ставки ФРС у нинішньому циклі. Тепер ринок упевнений в тому, що Федрезерв не стане опускати ставку в березні, і оцінює менш ніж у 40% шанси на її зниження принаймні на 25 базисних пунктів у травні, за даними CME FedWatch.

Імовірність того, що ставка буде опущена в червні або раніше, оцінюються трейдерами в 81,8%, зазначає Market Watch.

Тим часом президент Федерального резервного банку (ФРБ) Чикаго Остан Гулсбі заявив у середу, що вищі, ніж очікувалося, показники інфляції в США в окремі місяці не змінюють загальної картини. "Навіть якщо інфляція буде трохи вищою протягом кількох місяців, як багато хто прогнозує, це все ще відповідатиме руху до мети", - заявив він.

Гулсбі зазначив, що не хотів би чекати зі зниженням ставки доти, доки інфляція не сповільниться до 2%.

"Наша поточна політика досить жорстка, - сказав Гулсбі. - Гадаю, слід визнати, що якщо ми залишатимемося настільки жорсткими занадто довго, нам доведеться почати турбуватися про другу частину нашого мандата, що стосується ринку праці".

Вартість долара в парі з ієною за даними на 8:00 кв становить 150,19 ієни проти 150,60 ієни на закриття попередньої сесії.

Економіка Японії в четвертому кварталі 2023 року знизилася на 0,1% відносно попередніх трьох місяців, ідеться в попередньому звіті уряду країни. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачав зростання ВВП Японії на 0,3%.

У третьому кварталі японська економіка знизилася на 0,8%. Спад протягом двох кварталів поспіль означає рецесію в економіці, що зафіксовано вперше за п'ять років.




Просмотров: 125
Другие новости