Компании

все компании

Туроператор TUI збільшив виручку на 15%

14 лютого 2024 року, 17:01
Німецька TUI AG, найбільший туроператор Європи, збільшила виторг на 15% у першому кварталі 2024 фінансового року і скоротила чистий збиток більш ніж удвічі.

Як повідомляється в пресрелізі компанії, її виторг у жовтні-грудні становив 4,3 млрд євро порівняно з 3,75 млрд євро за аналогічний період роком раніше. Середній прогноз аналітиків, опитаних FactSet, для цього показника становив 4,14 млрд євро.

Чистий збиток скоротився до 122,6 млн євро з 256,1 млн євро.

Базовий прибуток до процентних і податкових виплат (EBIT) становив 14 млн євро порівняно зі збитком у розмірі 153 млн євро роком раніше.

У минулому кварталі TUI обслужила 3,5 млн клієнтів, на 6% більше, ніж за той самий період попереднього року. Також компанія повідомила, що обсяги бронювань на зиму і літо цього року зросли на 8%.

У поточному фінроці компанія, як і раніше, очікує зростання базової EBIT не менше ніж на 25% і підвищення виторгу більш ніж на 10%.

Раніше TUI оголосила про плани піти з Лондонської фондової біржі (LSE), залишивши основний лістинг у Франкфурті. Це питання буде винесено на голосування на річних зборах акціонерів, які відбудуться пізніше у вівторок. У разі позитивного рішення делістинг у Лондоні відбудеться в червні.

Капіталізація компанії за останні три місяці підскочила на 32% (до 3,26 млрд євро), тоді як фондовий індекс DAX за цей період зріс на 11%.





Просмотров: 201
Другие новости