Компании

все компании

"Нібулон" змінить структуру управління елеваторами

13 лютого 2024 року, 11:12
Один із найбільших операторів зернового ринку України - ТОВ "СП "Нібулон" (Миколаїв) задля оптимізації використання ресурсів і створення ефективної системи управління змінить модель управління елеваторами, повідомила пресслужба агрохолдингу у Facebook.

Згідно з повідомленням, у 2024 році 22 елеватори "Нібулона" будуть об'єднані в шість груп:

- Миколаївська: найбільша група, до якої увійшли Перевантажувальний термінал, "Колосівський елеватор", АК "Врадіївський", філії "Новоодеський" і "Вознесенський";

- Кременчуцька: філії "Кременчуцька", "Глобинська", "Градизьк";

- Полтавська: філії "Ромодан", "Решетилівська", "Скороходівська", "Мар'янівська";

- Черкаська: філії "Золотоніська", "Переяславська", "Вітове";

- Західна: наразі об'єднує філії "Тетерів", "Смотрич", "Денихівський", згодом до цієї групи доєднається "Хмільник" - після розширення місткостей та встановлення сушарки, запланованих на осінь 2024 року;

- Запоріжжя-Дніпро: філії "Тернівська", "Хортиця", "Зеленодольська".

Єдина філія, яка продовжить працювати самостійно, - Бессарабська, оскільки розташована на великій відстані від усіх інших груп елеваторів та орієнтована на перевалку зерна, а не на накопичення та доробку.

Кожна група тепер матиме об'єднану адміністрацію, до складу якої входитимуть директор, головний бухгалтер і технічні працівники: головний інженер і головний енергетик. Також її обслуговуватиме сервісна група, у зоні відповідальності якої планові та капітальні ремонти на філіях.

За кожною групою елеваторів буде закріплена вахтова бригада, до якої входитимуть апаратники обробки зерна та інші фахівці, які надаватимуть допомогу філіям у найбільш завантажені періоди роботи.

У планах департаменту автоматизувати всі елеватори, обладнати їх датчиками, які фіксуватимуть ресурс напрацювання обладнання та автоматично передаватимуть ці дані в єдиний сервісний центр. Тут працюватимуть диспетчери, які відповідатимуть за контроль роботи обладнання всіх елеваторів.

"Як результат очікуємо підвищити ефективність роботи елеваторного напряму за рахунок оптимізації та автоматизації, зменшити собівартість послуг завдяки раціональному використанню ресурсів і збільшити заробітні плати для команд філій на 30-40%", - резюмували в "Нібулоні".

ТОВ "СП "Нібулон" створено 1991 року. До російського військового вторгнення зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одноразового зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

"Нібулон" до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію в більш ніж 70 країн світу.

Зернотрейдер 2021 року експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн тонн сільгосппродукції, досягнувши рекордних обсягів постачань на зовнішні ринки в серпні - 0,7 млн тонн, у четвертому кварталі - 1,88 млн тонн і в другому півріччі - 3,71 млн тонн.

Збиток "Нібулона" через повномасштабне військове вторгнення РФ у 2022 році перевищив $416 млн.

Наразі зернотрейдер працює на 32% потужностей, створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель і змушений був перенести центральний офіс із Миколаєва до Києва.




Просмотров: 145
Другие новости