Компании

все компании

Фондові індекси Японії та Південної Кореї зростають у вівторок

13 лютого 2024 року, 10:34
Фондові індекси Японії та Південної Кореї зростають під час торгів у вівторок, тоді як ринок акцій Австралії завершив сесію слабким зниженням.

Біржі материкового Китаю і Гонконгу не працюють у зв'язку зі святкуванням настання нового року за місячним календарем.

Японський індекс Nikkei 225 до 7:27 кв збільшився на 2,8%.

Котирування акцій Tokyo Electron злетіли на 12,6% після того, як компанія заявила про відновлення попиту на напівпровідникове обладнання та поліпшила прогноз фінансових показників на поточний фінрік, що завершиться в березні. Тепер очікується, що чистий прибуток становитиме 340 млрд єн ($2,28 млрд) проти колишньої оцінки в 307 млрд єн, виручка - 1,83 трлн єн порівняно з 1,73 трлн єн, які прогнозувалися раніше.

Папери інших технологічних компаній також подорожчали, зокрема Advantest - на 2,3%, Screen Holdings - на 3,1%, SoftBank Group - на 6,7%, Lasertec - на 0,4%.

Крім цього підвищується вартість акцій автомобільних Toyota Motor (+3,1%) і Nissan Motor (+0,8%), фінансової групи Mitsubishi UFJ (+1,3%), виробника споживчої електроніки Sony Group (+3,3%), фармкомпанії Takeda Pharmaceutical Co. (+2%).

Південнокорейський індекс Kospi до 7:28 кв додав 1%.

Ціна паперів Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, збільшилася на 1,1%, чипмейкера SK Hynix - на 4,4%, авіакомпанії Korean Air Lines - на 3,5%.

При цьому акції сталеливарної Posco дешевшають на 3%, автовиробника Hyundai Motor - на 0,4%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 за підсумками торгів знизився на 0,2%.

Ціна паперів Macquarie знизилася на 1% після того, як керівництво інвестиційного банку заявило про істотне скорочення прибутку за дев'ять місяців 2024 фінроку, зокрема через слабкість сировинного ринку. При цьому Macquarie не очікує поліпшення ситуації до кінця цього фінроку, який закінчиться в березні.

Котирування акцій платіжної системи Zip Co. впали на 6,6%, виробника будівельних матеріалів James Hardie Industries - на 8,5%, технологічної фірми Megaport - на 2,8%.

Тим часом капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto підвищилася на 0,5% і 0,1% відповідно.

Ціна акцій Beach Energy підскочила на 6,7%. Нафтогазова компанія завершила перше півріччя 2024 фінансового року (липень-грудень) із чистим збитком, однак він був зумовлений разовими факторами.




Просмотров: 123
Другие новости