Компании

все компании

Узбекистан може увійти до п'ятірки найбільших експортерів цибулі у світі за підсумками сезону

12 лютого 2024 року, 18:57
Узбекистан може увійти до п'ятірки найбільших експортерів цибулі у світі за підсумками сезону Міжнародна інформаційно-аналітична платформа EastFruit опублікувала статтю, в якій за підсумками сезону 2023/24 років Узбекистан може увійти до числа 5 найбільших світових експортерів свіжої цибулі.

Видання повідомляє, що сезон 2023/24 року ознаменувався заборонами на експорт цибулі з багатьох країн світу. Зокрема заборону на експорт цибулі ввів Єгипет, який зазвичай входить до п'ятірки найбільших експортерів.

В Узбекистані, як і в багатьох інших країнах регіону, були зафіксовані рекорди за площами та обсягами виробництва цибулі. У результаті, ціни на цибулю в Узбекистані в січні були на 40% нижчими, ніж під час її збирання, що гарантувало збитки для перекупників.

Трейдери активно почали шукати можливості експорту цибулі, адже в січні цибулею з Узбекистану були завалені оптові ринки Польщі. Крім того, вже наприкінці березня плануються перші експортні відвантаження нового врожаю цибулі в 300 тис. тонн, який може виявитися новим експортним рекордом. Це дасть змогу Узбекистану випередити Польщу, Афганістан, Іспанію, Єгипет і, можливо, США, за обсягом експорту цибулі та увійти в топ-5 світових експортерів.


По материалам: https://uzbekistan.us7.list-manage.com/





Просмотров: 190
Другие новости