Компании

все компании

Аналітики прогнозують подальше зростання цін на золото і срібло

10 лютого 2024 року, 17:13
Аналітики UBS прогнозують подальше підвищення цін на золото і срібло у 2024 році на очікуваннях того, що Федеральна резервна система США перейде до зниження процентних ставок.

"Ми очікуємо, що пом'якшення політики Федрезерву призведе до зростання золота", - заявив аналітик банку з дорогоцінних металів Джоні Тевес, додавши, що цьому також сприятиме ослаблення курсу долара.

Він прогнозує, що до кінця поточного року ціна золота досягне $2200 за унцію, пише CNBC.

У міру падіння відсоткових ставок золото стає більш привабливим порівняно з альтернативними інвестиціями, такими як облігації. При цьому нижчі ставки послаблюють долар, роблячи золото дешевшим для міжнародних покупців, що призводить до збільшення попиту на нього.

Незважаючи на те, що, як і раніше, є велика невизначеність щодо термінів і масштабів зниження ставок, UBS, як і раніше, очікує, що Федрезерв перейде до пом'якшення грошово-кредитної політики.

Привабливість золота як "безпечної гавані" посилилася на тлі погіршення геополітичної ситуації на Близькому Сході в жовтні минулого року. У січні ціни на нього досягли рекордних $2100 за унцію.

"Ми думаємо, що інвестори вкладатимуть кошти в золото в умовах великої макроекономічної невизначеності та геополітичних ризиків", - заявив Тевес. Перспективи "біднішого кузена" - срібла - також оптимістичні, найімовірніше, воно "реально засяє", зазначив він.

"Ми думаємо, що срібло може досягти успіху в сценарії пом'якшення ДКП", - вважає експерт. За його словами, темпи підйому вартості срібла можуть обігнати зростання золота.

За прогнозом Silver Institute, світовий попит на срібло у 2024 році збільшиться на 1% і досягне 1,2 млрд унцій. Якщо очікування виправдаються, це буде другий за величиною в історії показник.

"Збільшення промислового попиту є основним каталізатором зростання світового попиту на метал", - йдеться в повідомленні галузевої асоціації.

Глобальні поставки срібла, як очікується, зростуть на 3% - до 1,02 млрд унцій, що може стати максимальним обсягом за вісім років.

Котирування ф'ючерсних контрактів на золото під час торгів у п'ятницю знижуються на 0,5% - до $2021,6 за унцію. Срібло дорожчає на 0,5% - до $22,67 за унцію.

По материалам: CNBC





Просмотров: 171
Другие новости