Компании

все компании

Фондові індекси АТР не показують динаміки, Китай і Гонконг впевнено зростають

6 лютого 2024 року, 11:02
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не показують єдиної динаміки у вівторок, Китай і Гонконг впевнено зростають завдяки заяві суверенного фонду КНР Central Huijin Investment Ltd. про плани нарощування вкладень в акції.

Трейдери також сподіваються на додаткові заходи підтримки фондового ринку від влади за підсумками зустрічі голови КНР Сі Цзіньпіна з представниками фінансових регуляторів, зокрема Комісії з регулювання ринку цінних паперів (CSRC), яка проходить у вівторок.

"Заява Huijin Investment підштовхне більше інвесторів до купівлі акцій, - зазначає інвестиційний директор Long Hui Fund Management Чжоу Нань. - Вона також підтверджує нещодавні ринкові спекуляції про активізацію покупок держфондами останнім часом".

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite додає 2,8% під час торгів, гонконгський Hang Seng - 3,3%.

Лідерами зростання на торгах у материковому Китаї є акції IT-компаній, зокрема Zhongji Innolight (+6,7%), Foxconn Industrial (+4,4%), Wuxi Apptec (+7,3%), Contemporary Amperex (+3,8%).

У Гонконзі дорожчають акції Alibaba Group Holding (+7,6%), Geely Automobile (+7,9%), Meituan (+6,4%), JD.Com Inc. (+6,7%).

Японський фондовий індекс Nikkei 225 втрачає 0,2%. Дешевшають акції Mitsubishi UFJ (-2,4%), Astellas Pharma (-4,3%), Keyence (-2,9%), Sony Group (-1,4%).

Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 втратив 0,6%, південнокорейський Kospi - 0,8%.

Резервний банк Австралії (RBA) зберіг ключову процентну ставку на рівні 4,35% річних за підсумками першого у 2024 році засідання.

За останні два роки австралійський ЦБ підняв ставку загалом на 425 базисних пунктів, щоб послабити високу інфляцію, викликану наслідками пандемії COVID-19.

У заяві, оприлюдненій RBA за підсумками засідання у вівторок, наголошується, що ціновий тиск у країні продовжує послаблюватися, проте інфляція все ще занадто висока.

Подальша грошово-кредитна політика залежатиме від статданих, що надходитимуть, та оцінки ризиків, заявили в ЦБ, зазначивши водночас, що можливість подальшого підйому ставки не відкидається.




Просмотров: 145
Другие новости