Компании

все компании

Фондові індекси Азії знизилися за винятком Nikkei 225

5 лютого 2024 року, 14:38
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону в понеділок знизилися, винятком став лише японський ринок.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у сфері послуг Японії, який розраховує Jibun Bank, у січні збільшився до 53,1 пункту порівняно з 51,5 пункту попереднього місяця. Це найвищий рівень з вересня минулого року. Значення індикатора вище позначки в 50 пунктів вказує на зростання активності в секторі. PMI сфери послуг перевищує цей рівень уже сімнадцятий місяць поспіль.

Зведений PMI піднявся до 51,5 пункту з 50 пунктів. Аналітики в середньому очікували підвищення PMI сфери послуг до 52,7 пункту, зведеного - до 51,1 пункту.

Японський індекс Nikkei 225 за підсумками торгів збільшився на 0,5%. Підтримку ринку також надало ослаблення ієни.

Ціна акцій Seiko Epson підскочила на 10,4%, виробник принтерів і годинників став лідером зростання в Токіо в понеділок.

Папери Panasonic подорожчали на 4,6%. Виробник побутової електроніки та акумуляторів для електромобілів після закриття ринку в п'ятницю повідомив про те, що його чистий прибуток за дев'ять місяців фінроку (квітень-грудень) зріс у 2,5 раза, виручка - на 1,2%.

Крім того, підвищилася вартість автовиробників Nissan Motor (+3,3%) і Toyota Motor (+1,4%), косметичної компанії Shiseido (+1%), мережевих магазинів Seven & I Holdings (+2,2%) і Fast Retailing (+0,7%).

Водночас котирування акцій Sumitomo Chemical впали на 7%. Хімічна компанія заявила, що за підсумками фінроку очікує на більш значний чистий збиток, ніж передбачалося раніше - 245 млрд ієн ($1,65 млрд) проти попереднього прогнозу в 95 млрд ієн. Минулого фінроку вона отримала чистий прибуток у розмірі 6,99 млрд ієн.

Негативний вплив на результати Sumitomo Chemical чинять слабкі продажі деяких ліків у Північній Америці та очікуване зниження прибутку Rabigh Refining & Petrochemical (спільного нафтохімічного підприємства з Saudi Arabian Oil).

Китайський індекс Shanghai Composite опустився на 1%, гонконгський Hang Seng - на 0,15%.

Підтримку ринку не надали навіть зроблені на вихідних заяви Комісії з регулювання ринку цінних паперів (CSRC), що вона вживе низку заходів, спрямованих на стабілізацію ринку і підвищення рівня довіри інвесторів.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у сфері послуг Китаю, який розраховує Caixin, у січні зменшився до 52,7 пункту порівняно з 52,9 пункту місяцем раніше. Зведений PMI опустився до 52,5 пункту з 52,6 пункту. Аналітики очікували збереження обох показників на грудневому рівні.

На Гонконгській фондовій біржі лідерами зниження виступали акції девелоперів, зокрема Longfor Group (-4,1%) і Hang Lung Properties (-3,7%), а також мережі ювелірних магазинів Chow Tai Fook Jewellery (-3,3%). Котирування паперів виробника оптики і чіпів Sunny Optical Technology пішли вниз на 2,7%, фармкомпанії Sino Biopharmaceutical (SPB: 1177) - на 2,5%, Xiaomi (SPB: 1810), що випускає споживчу електроніку, - на 0,7%.

Водночас подорожчали акції інтернет-компаній Meituan і Tencent - на 2,9% і 0,1% відповідно, нафтової PetroChina Co. - на 0,2%, розробника ігор Netease Inc. - на 1,1%, фармацевтичної Hansoh Pharmaceutical - на 2,6%.

Південнокорейський індекс Kospi зменшився за день на 0,9%.

Ціна паперів Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, знизилася на 1,2%, сталеливарної Posco - на 0,6%, авіакомпанії Korean Air Lines - на 1,3%,

При цьому акції автовиробника Hyundai Motor подорожчали на 4,9%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 знизився майже на 1%.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto зменшилася на 2,4% і 2,2% відповідно




Просмотров: 159
Другие новости