Компании

все компании

ФДМ почав процедуру приватизації держчастки ТРЦ Ocean Plaza

3 лютого 2024 року, 11:27
Фонд держмайна України розпочав процедуру приватизації державної частки (66,65%) статутного капіталу ТОВ "Інвестиційна спілка "Либідь", що володіє ТРЦ Ocean Plaza в Києві, зокрема, формування аукціонної комісії, повідомила його прес-служба.

Згідно з повідомленням, аукціонна комісія визначить умови та стартову ціну продажу, які повинен буде затвердити уряд. Фонд також очікує від компанії-власника ТРЦ передачі документів про фінансово-майновий стан для формування віртуальної кімнати даних.

Крім того, "Інвестиційний союз "Либідь" надасть фінансову звітність за минулий рік до кінця лютого 2024 року, повідомив ФДМ.

"Санкційне майно - важливий для Фонду напрям, оскільки кошти підуть на відновлення країни, а компанія отримає нових проукраїнських власників", - наводить пресслужба слова голови ФДМ Віталія Коваля.

Як повідомлялося, 5 січня Кабінет міністрів України включив держчастку в ТРЦ Ocean Plaza до переліку об'єктів великої приватизації.

Раніше в червні 2023 року Кабмін передав ФДМ частку статутного капіталу ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь", якому належить ТРЦ, у розмірі 66,65%.

Раніше ці корпоративні права належали російським підсанкційним бізнесменам Аркадію та Ігорю Ротенбергам, проте в березні 2023 року Вищий антикорупційний суд своїм рішенням стягнув їх на користь держави.

ТРЦ Ocean Plaza відкрито в Києві в грудні 2012 року на вул. Антоновича, 176. Його загальна площа -165 тис. кв. м. Інвестиції в об'єкт становили приблизно $300 млн. Компанія UDP і ТОВ "К.А.Н. Девелопмент" виступили партнерами в розвитку проєкту.

ТРЦ було продано російській "ТПС-Нерухомість" Аркадія Ротенберга 2012 року. Пізніше, 2019 року український бізнесмен Василь Хмельницький опосередковано через UPD Holdings Limited придбав 33,5% акцій ТРЦ Ocean Plaza. У 2021-му він продав свою частку підприємцю Андрію Іванову. Угоду фіналізовано влітку 2023 року.




Просмотров: 202
Другие новости