Компании

все компании

Цукерберг заробить $700 млн на рік на дивідендах Meta

2 лютого 2024 року, 15:40
Головний виконавчий директор і засновник компанії Meta Марк Цукерберг може отримати приблизно $700 млн у поточному році від дивідендних виплат, пише Bloomberg.

Напередодні Meta анонсувала перші в історії компанії квартальні дивіденди в розмірі 50 центів на акцію.

Цукербергу належить близько 13% акцій Meta, або близько 350 млн паперів, і його доходи від дивідендів становитимуть близько $175 млн на квартал до вирахування податків, підрахувало агентство.

Акції Meta злетіли в ціні більш ніж удвічі за останні 12 місяців завдяки відновленню фінансових показників і масштабним заходам зі скорочення витрат, включно зі звільненням близько 21 тис. співробітників.

Цукерберг, чиї статки оцінюють у $125 млрд, дістав загальну винагороду розміром $27,1 млн у 2022 році, хоча його базова зарплата в компанії дорівнює $1. Дані про його винагороду за 2023 рік буде опубліковано пізніше.

Бізнесмен і його дружина Прісцилла Чан раніше пообіцяли роздати на благодійність 99% своїх коштів. Засновані ними благодійні фонди займаються просуванням рівності, боротьбою з хворобами, будівництвом доступного житла та іншими ініціативами.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 195
Другие новости