Компании

все компании

Основні фондові індекси країн АТР зростають, винятком виступає материковий Китай

2 лютого 2024 року, 15:19
Основні фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону в п'ятницю зростають, винятком виступає тільки материковий Китай.

Підтримку ринку акцій Японії надають сильні квартальні звітності компаній. Водночас останні економічні дані були не надто хорошими, і це посилює впевненість інвесторів у тому, що Банк Японії найближчим часом не змінюватиме параметри грошово-кредитної політики, пише Trading Economics.

Японський індекс Nikkei 225 до 7:33 кв збільшився на 0,6%.

Істотний підйом демонструють котирування акцій технологічних компаній, зокрема Advantest (+3%), Socionext (+9,1%), Tokyo Electron (+1,6%), Disco Corp. (+3,5%) і Screen Holdings (+4,8%).

Ціна паперів виробника споживчої електроніки Sony зросла на 0,9%, ритейлерів J. Front Retailing і Fast Retailing - на 5,1% і 0,2% відповідно, інвестиційно-технологічної Softbank Group - на 1,2%, автовиробника Toyota Motor - на 0,2%.

Вартість акцій Nippon Television злетіла майже на 23% після того, як медіа-компанія оголосила buyback на суму до 7 млрд ієн ($47,8 млн) до кінця травня. Також вона повідомила про те, що чистий прибуток за дев'ять місяців поточного фінроку (квітень-грудень) збільшився на 22% - до 33,17 млрд єн, виручка підвищилася на 0,2% і становила 306,22 млрд єн.

Китайський індекс Shanghai Composite до 7:38 кв впав на 1,5%, тоді як гонконгський Hang Seng додав 0,1%.

Лідерами підйому на Гонконгській фондовій біржі виступають акції автомобільних компаній Geely і Li Auto, що подорожчали на 5% і 3,9% відповідно. Днем раніше Li Auto повідомила про те, що поставки електромобілів у січні становили 31,165 тис. одиниць, що вдвічі перевищило показник за той самий місяць 2023 року.

Крім того, істотно подорожчали папери виробника спортивної продукції Anta Sports Products - на 3,2%, девелопера Longfor - на 3,1%, оператора казино Sands China - на 3%, нафтової PetroChina Co. - на 2,7%, інтернет-компанії Tencent - на 2,4%.

Тим часом котирування акцій ритейлерів JD.com Inc. і Alibaba знизилися відповідно на 1,2% і 0,6%, компанії Xiaomi, що випускає споживчу електроніку, - на 1%, виробника комп'ютерів Lenovo - на 1,1%.

Південнокорейський індекс Kospi до 7:34 кв збільшився на 2,6%.

Котирування паперів найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів Samsung Electronics Co. пішли вгору на 1,5%, сталеливарної Posco - на 2,6%, автомобільної Hyundai Motor - на 9,1%.

Темпи зростання споживчих цін у Південній Кореї в січні сповільнилися до 2,8% у річному вираженні порівняно з 3,2% попереднього місяця, повідомило в п'ятницю статуправління. Це мінімальний підйом із червня минулого року. Аналітики в середньому прогнозували інфляцію на рівні 2,9%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 збільшився на 1,5%.

Подорожчали акції нафтових компаній, зокрема Woodside Energy і Beach Energy - на 0,6%, Santos - на 1,8%, а також найбільшого виробника вина в країні Treasury Wine Estates - на 3,9%.

Вартість найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP зросла на 1,1%, тоді як конкуруючої Rio Tinto - знизилася на 0,2%.




Просмотров: 181
Другие новости