Компании

все компании

У Туреччині відкрився Форум із відновлення України

31 січня 2024 року, 16:17
У Стамбулі проходить Форум із відновлення України, він розпочався із зустрічі міністра торгівлі Туреччини Омера Болата і міністра транспорту та інфраструктури Абдулкадіра Уралоглу з віцепрем'єр-міністром України Олександром Кубраковим.

"Провели плідні зустрічі з Омером Болатом і Абдулкадіром Уралоглу, які організували Форум реконструкції України - ініціативу, що сприяє співробітництву у відновленні та розвитку постраждалих регіонів. Це демонструє сильну прихильність", - написав Кубраков у соцмережі Х.

Він зазначив, що форум сприятиме збільшенню торгового потенціалу країн, розширенню логістики та зовнішньоекономічних зв'язків.

"У нас спільна мета: Чорне море має стати зоною співпраці, торгівлі та економічного зростання. Важливо залучити приватні інвестиції у відновлення інфраструктури. Цього року пріоритетними є проєкти, спрямовані на відновлення енергетичної, житлової, критичної та соціальної інфраструктури", - зазначив Кубраков.

Міністр торгівлі Туреччини, зі свого боку, наголосив, що досвід, отриманий унаслідок успішних проєктів, реалізованих на сьогодні турецькими підрядниками в різних регіонах світу, стане наріжним каменем співробітництва між двома країнами, особливо у відновленні в Україні.

"Крім того, спільно з Кубраковим ми провели важливі оцінки збільшення обсягу взаємної торгівлі та зміцнення економічних відносин між двома країнами", - написав він у Х.




Просмотров: 209
Другие новости