Компании

все компании

"Агротрейд" перевищив план обмолоту сої та кукурудзи на 130%, ріпаку - на 115%

30 січня 2024 року, 20:33
Результати обмолоту в агрохолдингу "Агротрейд" у 2023 році перевищили планові показники щодо сої та кукурудзи на 130%, щодо ріпаку - на 115%, повідомила пресслужба агрохолдингу у Facebook.

"Ми з року в рік удосконалювали технології, підбирали найкращі сорти та гібриди. Це і принесло свої плоди. Що стосується сої, то ми ретельно підійшли до підготовки ґрунту, норм і способів посіву. Також у нас були відмінні системи живлення і захисту. А контроль втрат проводився кілька разів на день. Тому вони й не перевищували одного відсотка", - зазначив директор агропромислового департаменту агрохолдингу Олександр Овсяник.

За його інформацією, в "Агротрейді" почали працювати з озимим ріпаком приблизно п'ять років тому, весь цей час покращуючи технології. "Тут велике значення мають якість посіву та осінній захист, що впливає на формування рослин та їхній потенціал урожайності. Під час ранньовесняного підживлення ми використовували і рідкі, і сухі добрива. Цю культуру, на відміну від багатьох інших компаній, ми захищаємо до початку збирання. Минулого року це дало змогу отримати історичний для нас рекорд врожайності озимого ріпаку в Сумській області, де ним було засіяно найбільші площі", - пояснив він.

В "Агротрейді" продовжують збирання кукурудзи. Проте вже очевидно, що її врожайність перевищить 130% прогнозованої.

Структура посівних площ 2023 року в агрохолдингу складалася з озимого ріпаку, під який було відведено 15 тис. га, ярої пшениці - 10,8 тис. га, соняшнику - 13 тис. га, кукурудзи - 8,3 тис. га, сої - 4,8 тис. га, озимої пшениці - 4 тис. га, гірчиці - 2,3 тис. га та інших культур, уточнили в "Агротрейд".

Як повідомлялося, "Агротрейд" 2023 року експортував близько 350 тис. тонн зерна, з яких 35%, або 116 тис. тонн, становила частка власної продукції, а 65%, або 230 тис. тонн сторонніх виробників.

Група компаній "Агротрейд" - вертикально інтегрований холдинг повного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання і торгівля сільгосппродукцією). Обробляє понад 70 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури - соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя та ріпак. Має власну мережу елеваторів із потужністю одночасного зберігання 570 тис. тонн.

Група також виробляє гібриди насіння кукурудзи та соняшнику, ячменю, озимої пшениці. На базі насінницького господарства "Колос" (Харківська обл.) 2014 року було побудовано насіннєвий завод потужністю 20 тис. тонн насіння на рік. У 2018 році "Агротрейд" вивела на ринок власну марку Agroseeds.

Засновник і генеральний директор "Агротрейд" Всеволод Кожем'яко.




Просмотров: 278
Другие новости