Компании

все компании

ЄК виділила ще 800 млн євро на підвищення військової мобільності в Європі

26 січня 2024 року, 13:01
Єврокомісія (ЄК) оголосила в середу про рішення профінансувати на суму 807 млн євро ще 38 проєктів, спрямованих на розширення і модернізацію загальноєвропейської транспортної мережі (TEN-T) з метою її використання для перевезення військ і військової техніки.

У повідомленні Єврокомісії йдеться про те, що обрані ЄК проєкти підтримають держави-члени та країни-партнери у створенні "добре пов'язаної та надійної мережі військової мобільності".

Йдеться, зокрема, про будівництво та модернізацію залізничної інфраструктури в Данії, Німеччині, Франції, Італії, Латвії, Угорщині, Нідерландах, Польщі, Фінляндії та Швеції. Ці проєкти також поліпшать інфраструктуру подвійного призначення в морських портах Бельгії та Швеції, в аеропортах Латвії та Литви, а також на внутрішніх водних шляхах Франції, зазначається в повідомленні ЄК.

Проєкти відібрано за результатами "третього й останнього конкурсу пропозицій щодо військової мобільності в рамках програми CEF (Connecting Europe Facility) "Транспорт" на період 2021-2027 років".

"...Існує очевидна необхідність для держав-членів поліпшити подвійне використання нашої транспортної системи. (...) Усі фінансовані проєкти допоможуть поліпшити європейську інфраструктуру і додати відсутні ланки як для військових, так і для цивільних цілей", - заявила членкиня ЄК із транспорту Адіна Велян.

Повідомляють, що загалом Єврокомісія підтримує 95 проєктів військової мобільності на суму 1,74 млрд євро в 21 державі Європейського союзу.




Просмотров: 129
Другие новости