Компании

все компании

Apple вперше стала лідером китайського ринку смартфонів, збільшивши частку до 17,3%

26 січня 2024 року, 13:55
Американська Apple Inc. уперше стала лідером китайського ринку смартфонів, збільшивши свою частку в 2023 році до рекордних 17,3% з 16,8% роком раніше.

Згідно з попередніми даними International Data Corporation (IDC), загалом продажі смартфонів у Китаї минулого року знизилися на 5% - до 271,3 млн, що є мінімумом за 10 років.

У жовтні-грудні, однак, поставки зросли вперше за 11 кварталів. Показник збільшився на 1,2% у річному вираженні - до 73,6 млн смартфонів.

"Підйом Apple на перше місце 2023 року, особливо з огляду на відновлення конкуренції з боку Huawei, а також ослаблення споживчих витрат, є величезним успіхом для американської компанії", - зазначає провідний аналітик дослідницьких проєктів IDC у сфері клієнтських пристроїв в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні Вілл Вонг.

За його словами, Apple домоглася цього, зокрема, за рахунок цінового стимулювання.

Бренд Honor зберіг друге місце на китайському ринку завдяки добре продуманій продуктовій стратегії. Компанія утвердилася у верхньому ціновому сегменті ринку завдяки успішній лінійці складних пристроїв, а також у середньому і нижньому сегментах завдяки низці популярних моделей, зазначив Вонг.

Бренд Huawei в четвертому кварталі повернувся в п'ятірку лідерів китайського ринку смартфонів після більш ніж двох років відсутності, посівши четверте місце.




Просмотров: 159
Другие новости