Компании

все компании

"Укрнафта" планує розпочати спорудження 30 нових свердловин

22 січня 2024 року, 19:14
ПАТ "Укрнафта" планує почати зведення 30 нових свердловин на заході та сході країни в 2024 році, повідомляється в прес-релізі компанії з посиланням на директора товариства Сергія Корецького в понеділок.

"На 2024 рік плануємо почати зведення 30 нових свердловин на Сході та Заході країни, частина з яких можуть стати перехідними через повну завантаженість власних верстатів і невелику ємність ринку буріння в Україні", - зазначив CEO.

За його словами, "Укрнафта" при цьому не виключає можливості прискорити процеси завдяки співпраці з міжнародними та українськими партнерами.

"Дякую буровикам, геологам, інженерам і партнерам за те, що Україна може збільшувати видобуток ресурсу", - доповнив Корецький.

Як повідомили в компанії, "Укрнафта" за підсумками 2023 року ввела в експлуатацію вісім нових свердловин на заході та сході України сукупним дебітом у 238 тонн нафти на добу. П'ять свердловин споруджено власними буровими верстатами, три - за допомогою підрядників, які виграли тендери в державній системі закупівель Prozorro.

"Було заплановано дев'ять нових свердловин, наприкінці 2023 року провели тендер на останню, проте потрібен час, щоб привезти обладнання на майданчик. Буріння розпочнеться найближчими днями", - поінформували в ПАТ.

Як повідомлялося, "Укрнафта" 2023 року збільшила видобуток нафти з конденсатом на 3% (на 39,9 тис. тонн) порівняно з 2022 роком - до 1 млн 409,9 тис. тонн, газу - на 5,8% (на 60,4 млн куб. м), до 1 млрд 97,4 млн куб. м.

"Укрнафта" ставить стратегічною метою до 2027 року подвоїти видобуток нафти і природного газу до 3 млн тонн і 2 млрд куб. м відповідно.

"Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, що є оператором національної мережі АЗС з 537 станцій, з яких діють 456.

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передачу державі на частку корпоративних прав компанії, що належала приватним власникам, якою зараз управляє Міноборони.




Просмотров: 244
Другие новости