Компании

все компании

Ф'ючерси на фондові індекси США зростають

22 січня 2024 року, 21:47
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси піднімаються в понеділок.

Увагу трейдерів цього тижня спрямовано на попередні дані про динаміку ВВП США за четвертий квартал, а також на звіт про доходи і витрати американців у грудні, що містить ключовий індикатор інфляції, який відстежує Федеральна резервна система (ФРС).

Трейдери також стежитимуть за засіданнями Банку Японії та Європейського центрального банку (ЄЦБ). Японський ЦБ підведе підсумки дводенної зустрічі у вівторок, ЄЦБ проведе засідання в четвер.

На цей тиждень також заплановано публікацію квартальних фінансових результатів низки великих компаній, зокрема International Business Machines Corp., Intel Corp., Netflix Inc., Tesla Inc., Visa Inc.

Котирування акцій великих технологічних компаній продовжують зростати в понеділок. Вартість паперів Apple Inc. збільшилася на 0,3% під час попередніх торгів, Microsoft Corp. - також на 0,3%, Amazon.com Inc. - на 0,7%, Nvidia Corp. - на 1,1%, Meta Platforms Inc. - на 1,1%.

Акції Boeing Co. втрачають у ціні 1%. Федеральне управління цивільної авіації США (Federal Aviation Administration, FAA) рекомендувало авіакомпаніям перевірити кріплення дверей на літаках ще однієї моделі Boeing після нещодавнього інциденту з лайнером 737-9 MAX Alaska Airlines.

Папери SolarEdge Technologies, що випускає обладнання для виробництва сонячної енергії, подорожчали на 3,1%. У неділю компанія оголосила про намір скоротити штат на 16% у рамках реструктуризації, націленої на зменшення операційних витрат.

Котирування акцій інших компаній сфери сонячної енергетики також піднімаються, зокрема, SunRun Inc. - на 1,8%, Enphase Energy Inc. - на 1%, First Solar Inc. - на 1,3%.

Вартість паперів агропромислової компанії Archer Daniels Midland Co. (Archer Daniels Midland Co.) впали в ціні на 14% на попередніх торгах у понеділок після новин про примусову відпустку її головного фінансового директора Вікрама Лютера на період розслідування щодо методів і процедур бухгалтерського обліку. Розслідування проводиться зовнішніми консультантами за запитом ADM і стосується сегмента продуктів харчування (Nutrition). Раніше у компанії запросила відповідні документи Комісія з цінних паперів і бірж (SEC).

Значення березневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 на 15:35 кв. у понеділок збільшилося на 0,39% і становило 4888,5 пункту. Котирування березневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones зросло до цього часу на 0,24%, до 38137 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на березень піднявся на 0,66%, до 17553,5 пункту.




Просмотров: 190
Другие новости