Компании

все компании

Apple, Microsoft, Meta, Amazon, Alphabet, Nvidia виведуть прибуток компаній S&P 500 у плюс

22 січня 2024 року, 17:18
Американські Apple Inc., Microsoft Corp., Meta, Amazon.com Inc., Alphabet Inc. і Nvidia Corp., які поряд з Tesla входять до так званої "чудової сімки" (Magnificent Seven) технологічних компаній, забезпечать основну частину зростання прибутків компаній Standard & Poor's 500 у четвертому кварталі 2023 року, вважають аналітики Bank of America.

За оцінками банку, без цих шести компаній прибуток компонентів індексу в минулому кварталі знизився. Прибуток Tesla в жовтні-грудні також зменшився, згідно з його прогнозами.

"Чудова сімка" минулого року забезпечила 62% приросту S&P 500, який набрав за рік 26%.

Як пише Financial Times, акції технологічних гігантів (Big Tech) у 2023 році подорожчали в середньому на 105%. Їхня популярність серед інвесторів зросла завдяки підвищеній увазі до генеративного (що створює контент і використовується, наприклад, у ChatGPT - ІФ) штучного інтелекту (ШІ), зазначає газета.

У цей сезон звітності ринок також уважно стежитиме за тим, хто більше досягає успіху в монетизації ШІ. Першою з "чудової сімки" оприлюднить квартальні показники Tesla - цієї середи.

Раніше в січні глава автовиробника Ілон Маск заявив про готовність розвивати АІ-бізнес у компанії тільки за наявності 25% прав голосу.

Утім основна увага інвесторів буде прикута до звітності Microsoft, публікація якої запланована на 30 січня, вважає аналітик Wedbush Securities Деніел Айвз. За його словами, за нею можна буде судити про те, що чекає на сектор чипів і програмного забезпечення в найближчі 1-1,5 року.

Amazon цього року також повноцінно включиться в ШІ-гонку, вважають аналітики Jefferies. У листопаді минулого року компанія запустила АІ-асистента Amazon Q для користувачів своїх хмарних сервісів.

Згідно з консенсус-прогнозом, який наводить FT, прибуток Nvidia, Amazon, Meta, Google, Microsoft і Apple у першому кварталі 2024 року зросте на 33%.




Просмотров: 166
Другие новости