Компании

все компании

Tata Steel зупинить останні доменні печі на заводі в Уельсі

21 січня 2024 року, 15:36
Індійська сталеливарна компанія Tata Steel зупинить роботу двох останніх доменних печей на заводі в місті Порт-Толбот, розташованому на півдні Уельсу.

Як повідомляють у пресрелізі компанії, це призведе до скорочення до 2,8 тис. співробітників, із них 2,5 тис. буде звільнено протягом наступних 18 місяців.

Tata Steel планує зупинити печі до кінця 2024 року в рамках переходу до більш екологічно чистих форм виробництва сталі. Крім того, цей крок націлений на поліпшення економічного стану збиткового виробництва.

Компанія має намір перейти від вугільних доменних печей до електродугових, які виділяють менше CO2 і потребують менше робітників, для чого будуть використані інвестиції британського уряду в розмірі 500 млн фунтів стерлінгів ($634 млн). Загалом Tata Steel має намір вкласти в цей проект 750 млн фунтів.

Сталевиробник інвестував 4,7 млрд фунтів з початку роботи у Великій Британії в 2007 році, йдеться в повідомленні.

Котирування акцій Tata Steel зросли на 2,4% за підсумками торгів у п'ятницю. Ринкова вартість компанії за останні 12 місяців збільшилася на 9,2%, тоді як фондовий індекс Nifty 50 додав понад 19%.

Група Tata Steel входить до числа найбільших світових виробників сталі з обсягом виробничих потужностей приблизно 35 млн тонн на рік. Консолідований оборот групи за минулий фінансовий рік, що закінчився в березні 2023 року, склав $31 млрд.




Просмотров: 272
Другие новости