Компании

все компании

"Укрпромінвест-Агро" виробив 337,5 тис. тонн цукру

19 січня 2024 року, 09:00
Група компаній "Укрпромінвест-Агро" (УПІ АГРО) завершила 132-денний сезон переробки цукрових буряків, під час якого було перероблено 2,105 млн тонн цукрових буряків, а Гайсинський і Крижопільський заводи виробили 337,5 тис. тонн цукру, повідомила пресслужба підприємства на фейсбук-сторінці.

"Високі виробничі показники стали можливими як за рахунок урожайності власних буряків на рівні 50 тонн/га, так і за рахунок розширення партнерської програми "Цукрові буряки - вибір розумних!". Близько 40% сировини, переробленої заводами компанії в цьому сезоні, було привезено партнерами-бурякоздавачами, що є рекордним показником для УПІ-АГРО", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ГК "Укрпромінвест-Агро", у сезоні 2023/24 Крижопільський цукровий завод вкотре встановив галузевий рекорд за обсягом цукру, виробленого одним підприємством. Завод виробив 171,57 тис. тонн цукру, що стало найвищим показником в Україні за всі роки цукроваріння.

Крім того, на Гайсинському цукровому заводі вперше в Україні було впроваджено технологічну схему виведення цукрового сиропу на зберігання з подальшою переробкою. Протягом сезону було вироблено за цією технологією 48 тис. тонн сиропу, з якого навесні планується отримати 26 тис. тонн кристалічного цукру, пояснили в агрохолдингу.

"Укрпромінвест-Агро" займається вирощуванням сільгоспкультур, виробництвом цукру, борошна, м'ясним і молочним тваринництвом. Земельний банк групи перевищує 116,5 тис. га і розташований переважно в регіонах, які не зазнали вторгнення російських окупантів.

Загальне поголів'я ВРХ агрохолдингу становить 6,3 тис., свиней - 12 тис. Загальні елеваторні потужності зі зберігання сільгоспкультур - 120 тис. тонн. Цукровий бізнес групи представлений двома цукровими заводами у Вінницькій області. Постачає продукцію переробки зернових до Молдови, Грузії, Туркменістану, Ізраїлю, Палестини, Анголи, Лівану, Сирії, В'єтнаму.

До складу "Укрпромінвест-Агро" входять ТОВ "Група "Агропродінвест", ПрАТ "ПК Поділля", ТОВ "ПК Зоря Поділля", ТОВ "Вінницький комбінат хлібопродуктів №2", АФ "Дніпроагролан", АФ "Іванківці", ТОВ "Мас-Агро", ТОВ "Правобережне" і ТОВ "Прогрес-НТ".

Власником агрохолдингу з грудня 2019 року є син експрезидента України Олексій Порошенко.





Просмотров: 248
Другие новости