Компании

все компании

Horizon Capital має намір довести розмір нового фонду до $350 млн

18 січня 2024 року, 13:21
Horizon Capital, американська компанія прямих інвестицій, що інвестує в експортно-орієнтовані компанії з високими темпами зростання в Україні та регіоні, в рамках остаточного формування нового фонду Horizon Capital Growth Fund IV, L. P. (HCGF IV) має намір у першому кварталі цього року довести його розмір до $350 млн із залучених за підсумками чотирьох раундів $328 млн.

"Ми (спочатку) планували $200 млн, потім $250, а тоді підняли остаточно до $350 млн. І плануємо в першому кварталі цього року завершити closing", - сказала головний виконавчий директор і співзасновник Horizon Capital Олена Кошарна агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах Українського дому в Давосі.

Вона уточнила, що в четвертому раунді, за підсумками якого розмір HCGF IV зріс з $298 млн до $328 млн, його великим інвестором став European Investment Bank з EUR25 млн.

За її словами, новий фонд уже здійснив три інвестиції. Кошарна пояснила, що концентрація цих перших інвестицій в IT-компанії пов'язана з тим, що інвесторам простіше почати з тих сфер, де комфортніше під час "гарячої" війни.

"Інвестиції фонду будуть у різних секторах: харчова промисловість, легка промисловість, IT, domestic champions", - навела вона приклади можливих майбутніх інвестицій.

Як повідомлялося, формування нового фонду HCGF IV стартувало в жовтні 2021 року і переговори активно велися ще до початку повномасштабного вторгнення РФ. В оде першого раунду, про який було оголошено наприкінці вересня 2022 року, було залучено $125 млн, у травні 2023 року Horizon Capital повідомила про збільшення його до $254 млн, а наприкінці вересня - до $298 млн.

IFC, як один з учасників, уточнював, що фонд інвестуватиме $10-30 млн для придбання міноритарних пакетів акцій 10-15 компаній в Україні та Молдові із середньою капіталізацією і вартістю $50-150 млн. Згідно з матеріалами корпорації, HCGF IV є наступником EEGF III на $200 млн, формування якого завершили у 2017 році, і буде слідувати аналогічній інвестиційній стратегії, орієнтованій на ІТ-послуги та продукти, а також на електронну комерцію, інноваційні споживчі товари та фінтех.

Серед інших інвесторів нового фонду такі міжнародні фінансові організації, як ЄБРР, IFC, DFC, FMO, DEG, SIFEM, а також Zero Gap Fund (сформований у співпраці між The Rockefeller Foundation і John D. and Catherine T MacArthur Foundation).

Horizon Capital - велика інвестиційна компанія, що управляє шістьма фондами прямих інвестицій (понад 40 інституційних інвесторів) з активами $1,5 млрд, серед яких також WNISEF (з капіталом $150 млн), Emerging Europe Growth Fund (EEGF, $132 млн), EEGF II ($370 млн), EEGF III ($200 млн) і HCGF II ($258,3 млн). Кошти зазначених фондів було інвестовано в більш ніж 170 компаній, у яких працевлаштовано понад 80 тис. осіб в Україні та Молдові.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 181
Другие новости