Компании

все компании

Ferrexpo виплатить проміжні дивіденди в розмірі 3,3 цента США на акцію

18 січня 2024 року, 17:40
Гірничорудна компанія Ferrexpo з активами в Україні виплатить проміжні дивіденди за 2023 рік у розмірі 3,3 цента США на акцію.

Згідно з пресрелізом у четвер, група показала хороші результати в другій половині 2023 року, оптимізація виробництва разом із поліпшенням цінової кон'юнктури дали змогу Раді директорів розглянути можливість виплати проміжних дивідендів.

Крім того, група затвердила підвищення зарплати і премій для своїх співробітників в Україні, а також продовження витрат у рамках свого гуманітарного фонду.

Коментуючи це оголошення, тимчасовий виконавчий голова компанії Лучіо Дженовезе (Lucio Genovese) зазначив, що у 2023 році ситуація на ринку виявилася кращою за прогнози завдяки поліпшенню попиту, оптимізації виробництва та підвищенню цін на залізну руду.

"Після сплати податків, фінансування технічного обслуговування та розширення наше фінансове становище на кінець року стало сильнішим, ніж на початку року. Новий рік також почався добре для залізорудної промисловості з ознаками збільшення попиту на котуни, що дає впевненість у відновленні роботи другої лінії з виробництва котунів для задоволення експортного попиту", - констатував Дженовезе.

За його словами, група, як і раніше, віддана підтримці всіх зацікавлених сторін в Україні, Полтавській області та місцевих громад, де вона здійснює свою діяльність.

"Ми раді повідомити, що ми надаємо бонуси і підвищення зарплати нашим українським працівникам і продовжимо витрачати кошти з гуманітарного фонду компанії на 2024 рік", - додав глава компанії.

Водночас уточнюється, що оголошені проміжні дивіденди буде виплачено 23 лютого 2024 року акціонерам, зареєстрованим у реєстрі на кінець робочого дня 26 січня 2024 року. Вони будуть виплачені в британських фунтах стерлінгів з можливістю вибору в доларах США.

Ferrеxpo належить 100%-ва частка ТОВ "Єристівський ГЗК", 99,9%-ва - ТОВ "Біланівський ГЗК" і 100% акцій ПрАТ "Полтавський ГЗК".

Ferrеxpo в першому півріччі 2023 року скоротила чистий прибуток утричі - до $27,01 млн за умови падіння виручки в 2,8 раза - до $334,01 млн, а її EBITDA впала в 7,6 раза - до $63,64 млн.




Просмотров: 227
Другие новости