Компании

все компании

Американський Citigroup планує звільнити 20 тис

15 січня 2024 року, 10:54
Американський банк Citigroup Inc. планує в майбутні два роки звільнити 20 тис. осіб, пише The Telegraph із посиланням на головного фінансового директора Citi Марка Мейсона.

За четвертий квартал 2023 року штат банку скоротився на 1 тис. осіб, до 239 тис., згідно з його звітністю. Водночас приблизно 40 тис. співробітників працюють у Мексиці і найближчими роками перестануть входити в його штат у зв'язку з майбутнім виділенням цих операцій. Це скорочення не охоплює 20 тис. співробітників, згаданих вище.

Таким чином, у середньостроковій перспективі чисельність персоналу Citi зменшиться до близько 180 тис. осіб.

Скорочення стануть частиною зусиль, спрямованих на зниження бюрократичності, збільшення прибутків і підвищення котирувань акцій банку. За словами Мейсона, звільнення не завадять нарощувати виручку, хоча будуть морально важкими.

Цього року Citi розраховує зафіксувати витрати на виплату вихідних допомог і реорганізацію бізнесу в розмірі до $1 млрд.

У четвертому кварталі 2023 року банк отримав чистий збиток у розмірі $1,84 млрд, ідеться в опублікованому в п'ятницю пресрелізі. Financial Times називає минулий квартал найгіршим для кредитної організації за 15 років.

Акції Citi дорожчають на 0,7% на торгах у п'ятницю.

теги: Citigroup, Банк



Просмотров: 174
Другие новости