Компании

все компании

"Запоріжсталь" передала лікарням України понад 767 тонн медичного кисню у 2023 р

12 січня 2024 року, 10:54
Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" у 2023 році безкоштовно передав лікарням України 767 тонн медичного кисню.

Згідно з інформацією компанії, "Запоріжсталь" виробляє медичний кисень на повітророзподільчій установці ВРУ-60 у кисневокомпресорному цеху: атмосферне повітря тут очищають, стискають і розділяють на компоненти. Кисень "Запоріжсталі" сертифікований Міністерством охорони здоров'я України для використання як медичного лікарського засобу з 2021 року. Від початку відвантаження комбінат передав майже 6500 тонн кисню у понад 100 лікарень із 17 областей України.

У зв'язку з повномасштабною війною в Україні обсяги та географія поставок кисню істотно знизилися, але не зупинилися. У середньому обсяг відвантаження медичного кисню "Запоріжсталі" у 2023 році за запитом медичних установ становить 64 тонни на місяць. Загальна кількість переданого в цей період медичного кисню лікарням склала 767 тонн. Найбільшими його споживачами були Запорізькі міські лікарні, клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги та дитяча лікарня.

Медичний кисень призначений для оксигенотерапії за станів, що супроводжуються кисневою недостатністю: захворюваннях дихальних шляхів, серцево-судинної системи, під час хірургічних операцій тощо. Зокрема, кисневу терапію використовують для лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARSr-CoV. Під час лікування одна тонна кисню закриває потреби близько ста пацієнтів.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого має широкий попит у споживачів як на внутрішньому ринку, так і в багатьох країнах світу.

"Запоріжсталь" перебуває в процесі інтеграції в групу "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 259
Другие новости