Компании

все компании

ДТЕК збільшив інвестиції в ремонти ТЕС і вуглевидобуток у 2 рази

12 січня 2024 року, 17:56
"ДТЕК Енерго" 2023 року інвестував у ремонтну кампанію на теплоелектростанціях та український вуглевидобуток близько 11 млрд грн, що майже вдвічі більше, ніж 2022 року, коли інвестиції становили близько 6 млрд грн.

"Завдяки цьому вдалося відновити значну частину пошкоджених від ворожих обстрілів потужностей теплової генерації, реалізувати щорічну планову ремонтну кампанію на ТЕС, а також підтримати видобуток необхідних для їхньої надійної роботи обсягів вугілля", - повідомляється в пресрелізі енергохолдингу в п'ятницю.

Минулого року енергетики компанії відновили після масованих обстрілів дев'ять енергоблоків. Оновлені потужності дали змогу посилити роботу теплової генерації в піку споживання.

"Для підготовки обладнання теплоелектростанцій до роботи на максимумі в поточному опалювальному сезоні, в рамках щорічної планової ремонтної кампанії "ДТЕК Енерго" реалізував 24 ремонти енергоблоків", - зазначили в компанії.

Крім того, "ДТЕК Енерго" з метою компенсації потужностей, які не вдалося відремонтувати до зими, розконсервував додатково два енергоблоки загальною потужністю 500 МВт. Інвестиції в ремонтну кампанію, за попередніми даними, склали близько 4 млрд грн проти 2,2 млрд грн у 2022 році.

У межах ремонтної кампанії придбано і сформовано запас критичного обладнання на випадок нових обстрілів, а ТЕС і шахти забезпечено резервними джерелами живлення у вигляді понад 200 потужних генераторів.

Минулого року "ДТЕК Енерго" також ввів у роботу 26 нових вугільних лав, що дало змогу шахтарям виконати план з видобутку та забезпечити українські теплоелектростанції достатнім для роботи обсягом палива і протягом опалювального сезону, і в інші піки споживання.

Інвестиції компанії в український вуглевидобуток, за попередніми даними, становили близько 7 млрд грн проти 3,8 млрд грн у 2022 році.

"Ми пройшли найскладнішу зиму, відновилися, наскільки це було фізично можливо після таких масштабних атак, і в такі короткі терміни. І вже впритул наблизилися до екватора нинішнього опалювального сезону. Зі свого боку, ми зміцнили стійкість теплової генерації, адже саме на ній левова частка відповідальності за балансування енергосистеми в піки споживання", - підсумував генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв, слова якого наведені в пресрелізі.

"ДТЕК Енерго" забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність у тепловій генерації електроенергії станом на січень 2022 року становила 13,3 ГВт). У вуглевидобутку створено повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, машинобудування та сервісне обслуговування шахтного обладнання.




Просмотров: 419
Другие новости