Компании

все компании

Долар стабільний до євро і фунта, зміцнюється відносно ієни

10 січня 2024 року, 12:26
Долар США стабільний до євро і фунта стерлінгів на торгах у середу, зміцнюється в парі з ієною.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,05%, ширший WSJ Dollar Index додає 0,01%.

Увагу трейдерів цього тижня привернуто до даних про динаміку споживчих цін у США за грудень. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачає прискорення інфляції в Штатах минулого місяця до 3,2% у річному вираженні з 3,1% у листопаді.

Міністерство праці США оприлюднить грудневий звіт з інфляції в четвер о 15:30 кв. Ці дані уважно відстежує Федеральна резервна система (ФРС) під час ухвалення рішень щодо подальшого спрямування грошово-кредитної політики.

Судячи з котирувань ф'ючерсів на рівень базової відсоткової ставки, ймовірність її зниження Федрезервом на 25 базисних пунктів у березні тепер оцінюють трейдери в 59% проти понад 90% наприкінці минулого року, за даними CME FedWatch. Тижнем раніше ці шанси оцінювалися ринком у 70%, зазначає Market Watch.

Пара євро/долар за даними на 7:45 кв у середу торгувалася на рівні $1,0934 порівняно з $1,0933 на закриття попередньої сесії.

Європейський центральний банк (ЄЦБ), ймовірно, знизить ключові ставки раніше за Федрезерв, оскільки ситуація в економіці єврозони гірша, ніж у США, вважає головний ринковий аналітик BNP Paribas Asset Management Деніел Морріс.

"Було б розумним, якби ЄЦБ опустив ставки першим", - сказав Морріс в інтерв'ю Dow Jones Newswires. За його словами, зниження ставок європейським регулятором у березні або квітні цілком імовірне.

Економічне зростання в США залишається сильним, і ФРС може дозволити собі дочекатися нових сигналів його ослаблення, перш ніж приступати до пом'якшення політики, вважає експерт.

Курс фунта до долара в середу становить $1,2705 порівняно з $1,2711 напередодні.

Вартість американської валюти в парі з ієною підвищилася до 144,69 ієни з 144,48 ієни за підсумками попередніх торгів. Курс долара до юаня становить 7,1468 юаня проти 7,1579 юаня у вівторок.




Просмотров: 140
Другие новости