Компании

все компании

Долар стабільний до євро і фунта, дорожчає до ієни

4 січня 2024 року, 14:34
Курс долара США практично не змінюється в парах з євро і фунтом стерлінгів, проте помірно зміцнюється до ієни вранці в четвер.

Розрахований ICE індекс DXY, що демонструє динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), знижується на 0,01%.

До цього індикатор зростав чотири сесії поспіль, оскільки трейдери почали переглядати свої прогнози щодо темпів зниження ключової відсоткової ставки Федеральної резервної системи в поточному році. Наразі ймовірність зниження ставки в березні оцінюється приблизно в 70% проти 90% ще тиждень тому, пише Trading Economics.

Як засвідчив оприлюднений напередодні протокол грудневого засідання Федрезерву, керівництво регулятора, як і раніше, очікує зниження ставки у 2024 році, проте відзначає високий рівень невизначеності в економіці.

Учасники засідання відзначили "явний прогрес" у плані сповільнення інфляції та висловили намір почати пом'якшення грошово-кредитної політики, якщо цей прогрес продовжиться. Водночас деякі члени керівництва ФРС, як і раніше, бачать ризики різкого погіршення умов в економіці внаслідок ослаблення ринку праці і допускають, що центробанк може бути змушений утримувати ставки високими довше, ніж очікує ринок.

Пара євро/долар за даними на 8:07 кв торгувалася на рівні $1,0928 порівняно з $1,0923 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара становить $1,2668 проти $1,2666 за підсумками торгів у середу.

Вартість долара в парі з ієною зросла на 0,3% і становить 143,73 ієни порівняно з 143,29 ієни за підсумками попередньої сесії.

Тим часом китайська валюта стабільна, пара долар/юань торгується на рівні 7,1539 юаня.

Як стало відомо в четвер, індекс ділової активності в секторі послуг Китаю, що розраховується Caixin Media Co. і S&P Global, у грудні зріс до 52,9 пункту з 51,5 пункту в листопаді. Індикатор перебуває вище за позначку в 50 пунктів, що відокремлює зростання активності від спаду, вже 12 місяців поспіль, а його грудневе значення стало рекордним з минулого липня.

Зведений індекс тим часом підвищився до позначки в 52,6 пункту з 51,6 пункту місяцем раніше.




Просмотров: 143
Другие новости