Компании

все компании

Фондові індекси Азії знизилися, за винятком Shanghai Composite

3 січня 2024 року, 19:42
Фондові індекси Азії знизилися в середу, винятком став ринок акцій материкового Китаю.

Торги на біржах Японії не проводилися у зв'язку з триваючими новорічними святами.

Китайський індекс Shanghai Composite до кінця торгів вийшов у плюс і додав 0,2%. Гонконгський Hang Seng знизився на 0,85%.

До числа лідерів зниження на Гонконгській фондовій біржі увійшли акції фармацевтичної JD Health International, що подешевшали на 5,9%, виробника комп'ютерів Lenovo - на 4,5%, виробника електроустаткування Techtronic Industries - на 4,1%, чипмейкера Sunny Optical Technology Group - на 3,8%, Xiaomi, що випускає споживчу електроніку, та ритейлера JD.com Inc. - на 3,2%.

Ціна паперів девелопера Wharf Holdings впала на 6% після того, як аналітики Citi Research погіршили рекомендації для них до "продавати" з "купувати".

При цьому зросли котирування паперів пивоварної компанії China Resources Beer - на 3%, власника мережевих ресторанів Haidilao International - на 1,6%, інтернет-гіганта Tencent (SPB: 700) - на 1,4%, розробника ігор Netease Inc. - на 1%, нафтової PetroChina Co. - на 0,6%.

Південнокорейський індекс Kospi за день втратив 2,3%.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у переробній промисловості Південної Кореї в грудні опустився до 49,9 пункту порівняно з 50 пунктами місяцем раніше. Значення індикатора нижче позначки в 50 пунктів вказує на ослаблення активності в секторі.

Ціна паперів Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, знизилася на 3,3%, авіаперевізника Korean Air Lines - на 3,8%, сталеливарної Posco - на 3,2%, автомобільної Hyundai Motor - на 3,3%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 пішов униз на 1,4%.

Котирування акцій найбільших гірничодобувних компанії світу BHP і Rio Tinto зменшилися на 1,5% і 1,4% відповідно, нафтових Woodside Energy і Santos - на 1% і 1,6% відповідно.

Ціна паперів виробника кольорових металів Chalice Mining впала на 9,5%, ставши лідером зниження. Вартість золотодобувних компаній Gold Road Resources і St. Barbara опустилася на 9% і 4,9% відповідно.




Просмотров: 217
Другие новости