Компании

все компании

У Запоріжжі Нацполіція відкрила перший в Україні Центр із розшуку безвісти зниклих

31 грудня 2023 року, 16:37
У Запоріжжі відкрили перший в Україні Центр із розшуку осіб, які зникли безвісти за особливих обставин - під час бойових дій і на тимчасово окупованих територіях.

Центр відкрито з ініціативи Національної поліції України та за підтримки групи "Метінвест" і комбінату "Запоріжсталь", повідомили в "Метінвест" у п'ятницю,

При цьому уточнюється, що основною метою діяльності Центру є підвищення ефективності слідчої та пошукової роботи і налагодження постійного зв'язку поліцейських із сім'ями зниклих безвісти.

"Найважливіше - повернути всіх наших людей додому. Ми кооперуємо наші зусилля та активно співпрацюємо з усіма правоохоронними органами, щоб зробити роботу ефективнішою. Упевнений, що цей Центр допоможе в пошуку зниклих безвісти під час бойових дій і на тимчасово окупованих територіях України", - зазначив голова Запорізької обласної держадміністрації Юрій Малашко, якого цитує пресслужба.

Група "Метінвест" і "Запоріжсталь" надали підтримку в розміщенні першого в Україні Центру з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

"Цей центр вкрай необхідний для фіксування та розслідування злочинів проти людини, скоєних російськими військами проти українців на українській землі. Цивілізований світ має знати, яких жертв зазнає наш народ через цю невмотивовану війну, розв'язану проти України", - сказав операційний директор "Метінвесту" Олександр Мироненко.

У центрі з розшуку безвісти зниклих працюватимуть понад 40 поліцейських - це слідчі, працівники кримінальної поліції, кіберполіцейські та фахівці-криміналісти.

"Розшук безвісти зниклих - це питання, яке потребує нових підходів у вирішенні. Той досвід, який ми вже здобули, дає змогу ефективно проводити пошукові дії, встановлювати долі наших цивільних громадян і захисників. Усі кримінальні провадження та оперативно-розшукові справи, які перебувають у підслідності поліцейських нашої області та інших регіонів, ми збираємо тут - щоб у комунікації з фахівцями якісно проводити пошукові заходи", - пояснив начальник ГУНП у Запорізькій області Артем Кісько.

Правоохоронці проводитимуть опитування громадян, які заявили про безвісне зникнення, збиратимуть та оброблятимуть увесь масив інформації для встановлення можливого місцезнаходження зниклих людей - перебування в полоні, за кордоном чи доведення факту загибелі. Зокрема, на базі центру проводитимуть відбір ДНК-зразків у біологічних родичів зниклих безвісти та надалі призначатимуть судові експертизи.

У разі, якщо ви втратили зв'язок із рідними та близькими, які залишилися на тимчасово окупованих територіях Запорізької області або проживали чи перебували в місцевостях поблизу лінії зіткнення, звертайтесь до територіальних підрозділів поліції або за телефоном: 095-450-41-86 та у месенджери WhatsApp, Telegram, Viber, Signal за вказаним номером.




Просмотров: 230
Другие новости