Компании

все компании

Молдова запровадила ліцензування імпорту зернових та олійних терміном на 3 місяці

29 грудня 2023 року, 10:27
Комісія з надзвичайних ситуацій Молдови ввела з 27 грудня режим ліцензування імпорту до країни деяких зернових і олійних культур, повідомила пресслужба Міністерства сільського господарства і харчової промисловості республіки.

Згідно з розпорядженням комісії, у найближчі три місяці імпорт до Молдови пшениці, кукурудзи та насіння соняшнику буде дозволено лише на підставі ліцензії.

Заявки на видачу імпортних ліцензій розглядатиме комісія, створена з представників Мінсільгоспу, Міністерства економічного розвитку і цифровізації, Національного агентства безпеки харчових продуктів, а також представників професійних організацій.

"Цей захід ухвалено для стабілізації цін на зерно та захисту місцевих виробників. Таким чином, виникає можливість для вітчизняних виробників реалізувати свій врожай і отримати конкурентні переваги", - пояснили в молдовському аграрному міністерстві.

Крім того, ліцензії на імпорт зможуть отримати лише юридичні та фізичні особи, які провадять господарську діяльність у сфері виробництва олії та рослинних жирів, продуктів перемолу, препаратів для годівлі сільськогосподарських тварин і племінних тварин.

"До заяви про видачу ліцензії на імпорт необхідно додавати документи, що підтверджують необхідність поповнення запасів зазначених культур", - додали в міністерстві, однак не конкретизували, на експортерів яких країн поширюється це розпорядження.





Просмотров: 153
Другие новости