Компании

все компании

Долар дешевшає до євро і фунта, ієна зміцнюється

28 грудня 2023 року, 11:31
Долар США дешевшає до євро, ієни та фунта стерлінгів на торгах у четвер.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,16%, ширший WSJ Dollar Index - 0,19%.

Пара євро/долар за даними на 8:05 кв торгувалася на рівні $1,1114 порівняно з $1,1107 на закриття попередньої сесії.

Цього року євро додав 3,4% відносно долара, причому значна частина його зміцнення припала на останні кілька тижнів і зумовлена очікуваннями різкого зниження ставки Федеральною резервною системою (ФРС) наступного року.

Американський ЦБ на грудневому засіданні дав чіткий сигнал про те, що посилення грошово-кредитної політики в цьому циклі завершено. Прогнози керівників ФРС, опубліковані за підсумками цього засідання, припускають зниження ставки на 75 базисних пунктів (б.п.) у 2024 році.

Трейдери вважають, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Банк Англії теж опускатимуть ключові ставки 2024 року, але повільніше, ніж американський ЦБ, зазначає Trading Economics.

Наразі ймовірність, що Федрезерв знизить ставку вже в березні, оцінюється трейдерами у 80%. Ринок чекає зменшення ставки ФРС на 150 б.п. протягом усього 2024 року.

"Прибутковості US Treasuries опускаються, фондові ринки зростають, і апетит до ризику посилюється на очікуваннях, що ФРС почне зниження ставки, щойно почнеться весна", - говорить Кіт Джакс, який відповідає за стратегію на валютному ринку в Societe Generale.

Валютний трейдер Monex USA Хелен Гівен вважає, однак, що зміцнення євро до долара буде обмеженим.

"Святкове ралі дещо ослабне в першому кварталі, - вважає вона. - Євро виглядає перепроданим, рецесія в Європі є більш імовірною, ніж у США".

Курс фунта до долара піднявся в четвер до $1,2813 з $1,2797 напередодні.

Вартість долара в парі з ієною опустилася до 141,15 ієни проти 141,84 ієни на закриття попередньої сесії.

Ієна зміцнюється на нових заявах глави Банку Японії Кадзуо Уеди, який продовжує готувати ґрунт для першого з 2007 року підвищення ключової ставки.

"Можливо, ми ухвалимо деякі рішення, навіть якщо у нас не буде повних результатів весняних переговорів щодо рівня зарплат від малого та середнього бізнесу", - сказав Уеда в інтерв'ю мовній компанії NHK у четвер.

Ці слова були сприйняті трейдерами як сигнал, що японський ЦБ не чекатиме з підйомом ставки до липня, коли найбільша в країні федерація профспілок Rengo представить ці дані.

За словами Уеди, шанси на те, що у Банку Японії до січневого засідання буде достатньо інформації для зміни політики, невисокі, проте він не виключив такої можливості.

Пара долар/юань торгується на рівні 7,1405 юаня проти 7,1415 юаня напередодні.




Просмотров: 155
Другие новости