Компании

все компании

Криворізький "Рудомайн" знизив виробництво залізної руди на 25%

27 грудня 2023 року, 11:45
ТОВ "Рудомайн" (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), що займається видобутком залізних руд, знизило виробництво залізної руди в Кривому Розі на 25% з 2022 року, а виробництво у 2023 році було на рівні 50% потужностей.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії, компанія "Рудомайн" продовжує свою діяльність, проте чисельність працівників зменшилася з 1250 до 950 осіб через мобілізацію в Україні. Поповнення кадрів відбувається тільки у випадках нагальної потреби, включно з інтеграцією жінок у традиційно чоловічі професії.

При цьому наголошується, що з 2022 року відзначається помітний спад продажів, що призвело до зниження виробництва до 75% порівняно з передвоєнним періодом. У 2023 році тенденція зниження триває, і протягом усього року виробництво утримується на рівні 50% потенційної максимальної виробничої спроможності, що відповідає нульовому рівню беззбитковості.

Щодо ринків збуту: продукція компанії "Рудомайн" реалізується в країни ближнього зарубіжжя, переважно в Польщі та Словаччині. Історично реалізація відбувалася виключно залізничним транспортом, що сприяло уникненню морських транспортних проблем.

Плани на 2024 рік: планується збільшення обсягу продажів з огляду на використання ремонтних і реноваційних фондів для техніки і технологій. Неутворення цих фондів 23 року може стати проблемою наступного.

"Активно працюємо над планами щодо збільшення автоматизації виробничих процесів зі зниження собівартості продукції", - констатується у відповіді компанії.

І зазначається в плані впливу економічного спаду в Європі та шляхи розвитку: відчувається загальний спад економічного розвитку в Європі.

"Для виходу на нові ринки потрібне істотне зростання світової вартості продукції, щоб покривати логістичні витрати і розблокувати морські порти. Ключовими факторами для поліпшення інвестиційного клімату є завершення війни, повернення фахівців на їхні робочі місця і відновлення довіри до держави", - резюмується у відповіді.

ТОВ "Рудомайн" зареєстровано в травні 2010 року. Основний вид діяльності - видобуток залізних руд. За даними компанії, вона активно працює на території України, СНД і Європи. Починаючи з 2005 року, нею було перероблено понад 20 млн тонн некондиційних руд Криворізького залізорудного басейну.

Станом на кінець 2020 року були запущені та працювали дві збагачувальні фабрики. Виробнича потужність підприємства становила до 4 млн тонн вихідної сировини на рік із вмістом Fe min 38%. Виробництво готової продукції із вмістом Fe 50-59% (фракція 0-10 мм) становило близько 1,5 млн тонн на рік.

За даними Єдиного держреєстру юросіб на вересень 2021 року, у власності компанії "АРДК Майнінг Ессет Менеджмент Холдинг Лтд." (Кіпр) перебуває 100%-ва частка ТОВ "Рудомайн". Кінцевий бенефіціар - громадянин Кіпру Андреу Катя.

Раніше власником ТОВ "Рудомайн" була компанія "Фернандо Трейдинг Лтд." (Вест-Індія) з кінцевим бенефіціаром - фізособою-резидентом Анатолієм Медведєвим.




Просмотров: 145
Другие новости