Компании

все компании

Avon відмовився від продажу бізнесу в РФ

27 грудня 2023 року, 15:41
Міжнародний косметичний концерн Avon, що належить з 2020 року бразильській Natura & Co, відмовився від продажу бізнесу в РФ, хоча на нього були реальні претенденти, пише газета "Коммерсантъ" з посиланням на джерела на ринку.

Avon навесні 2022 року після початку війни РФ в Україні заявив, що припиняє інвестиції в Росію.

Про повний вихід компанії з країни офіційно не йшлося. Але у квітні 2023 року концерн розпочав підготовку до продажу свого єдиного в країні підприємства в підмосковному Наро-Фомінську, що перебуває на балансі ТОВ "Ейвон Б'юті Продактс Компані" - керуючої структури Avon у РФ, розповіли джерела "Коммерсанта".

За їхніми словами, переговори розпочалися з пулом інвесторів, серед яких були Natura Siberica і ГК "Арнест" Олексія Сагала, яка викупила в серпні 2023 року активи Heineken, пише видання.

У листопаді, за даними джерел газети, претенденти надіслали Avon "зобов'язувальну пропозицію про купівлю", але Natura&Co заявила, що вирішила не продавати активів і залишити бізнес у Росії. У Natura Siberica і ГК "Арнест" відмовилися від коментарів. В Avon на запит видання не відповіли.

За словами джерела газети, знайомого з ходом переговорів, інтерес до російського бізнесу Avon з боку претендентів був викликаний "унікальністю підприємства компанії в Наро-Фомінську й налагодженою системою прямих продажів". Відмову компанії від продажу активів у Росії він пояснює тим, що правкомісія з іноземним інвестиціям зараз вимагає від зарубіжних компаній, які йдуть з країни, продавати активи з дисконтом аж до 50%.

За словами іншого джерела газети, Natura&Co оцінювала вартість бізнесу Avon у РФ щонайменше у двократному розмірі річного виторгу, тобто приблизно у 28 млрд рублів. Хоча брендом володіє компанія з Бразилії, яку влада РФ вважає "дружньою" країною, їй усе одно довелося б погоджувати угоду в правкомісії, оскільки бенефіціаром російського підрозділу значиться Avon Netherlands Holdings II, пише газета.


теги: РФ, Avon, бізнес



Просмотров: 181
Другие новости