Компании

все компании

Фондові індекси Азії знизилися, винятком став ринок акцій Японії

22 грудня 2023 року, 15:33
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону в п'ятницю знизилися, винятком став тільки ринок акцій Японії.

Китайський індекс Shanghai Composite за підсумками торгів втратив 0,1%, тоді як гонконгський Hang Seng впав на 1,7%.

Котирування акції NetEase Inc. і Tencent впали на 24,6% і 12,4% відповідно. Причиною цього стала новина про те, що Національне управління преси та публікації, головний регулятор ігрової сфери країни, розробляє правила, націлені на скорочення витрат користувачів в онлайн-іграх.

Крім того, істотно подешевшали папери Shenzhou International Group, що випускає трикотажні вироби, - на 7,7%, фармацевтичної Wuxi Biologics - на 5,3%, інтернет-компанії Meituan - на 3,9%, виробника споживчої електроніки Xiaomi - на 1,8%.

Тим часом папери фармацевтичних компаній Hansoh Pharmaceutical, Sino Biopharmaceutical і Sinopharm додали в ціні 5,4%, 1,6% і 1,3% відповідно, ритейлера JD.com Inc. - 0,5%, нафтових China Petroleum & Chemical Corp. і PetroChina Co. - 1%, виробника електромобілів BYD - 0,6%.

Японський індекс Nikkei 225 збільшився на 0,1%.

Споживчі ціни в Японії в листопаді зросли на 2,8% у річному вираженні, повідомило в п'ятницю міністерство внутрішніх справ і комунікацій. Таким чином, темпи підйому сповільнилися порівняно з 3,3% у жовтні й виявилися мінімальними з липня 2022 року. Аналітики очікували минулого місяця підвищення на 2,6%, за даними Trading Economics.

Ціни без урахування свіжих продуктів харчування (ключовий показник, що відстежується центробанком країни) минулого місяця зросли на 2,5% у річному вираженні після підйому на 2,9% у жовтні. Результат збігся з консенсус-прогнозом. Підйом також був найнезначнішим з липня 2022 року.

Локомотивом підйому виступили акції косметичної компанії Shiseido, ціна яких підскочила на 4,3%. Подорожчали папери транспортних Kawasaki Kisen Kaisha (+4,2%) і Nippon Yusen K.K. (+3,7%), фармацевтичної Sumitomo Pharma (+3,6%), автовиробника Suzuki (+3,5%).

Також піднялася ринкова вартість представників фінансової галузі, зокрема Mitsubishi UFJ Financial Group (+2,9%), Sumitomo Mitsui Financial Group (+2,8%), Mizuho Financial Group (+2,6%).

Південнокорейський індекс Kospi опустився за день лише на 0,02%.

Котирування акцій сталеливарної Posco знизилися на 1,2%, авіаперевізника Korean Air Lines - на 0,6%.

Водночас ціна паперів Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, зросла на 1,2%, автовиробника Hyundai Motor - на 0,2%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 за підсумками сесії зменшився на 0,03%.

Котирування акцій найбільших гірничодобувних компанії світу BHP і Rio Tinto залишилися практично на рівні закриття попередніх торгів.

Ціна паперів найбільшого виробника вина в країні Treasury Wine Estates опустилася на 2%, золотодобувної компанії St. Barbara - на 2,4%.




Просмотров: 170
Другие новости