Компании

все компании

Долар США слабо зміцнюється до євро та ієни

22 грудня 2023 року, 11:13
Долар США слабко зміцнюється до євро та ієни на торгах у п'ятницю, стабільний у парі з фунтом стерлінгів.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,01%, ширший WSJ Dollar Index - 0,14%.

DXY стабілізувався в п'ятницю, але завершує в мінусі другий тиждень поспіль, що пов'язано з очікуваннями істотного зниження базової відсоткової ставки Федеральною резервною системою (ФРС) наступного року.

Увагу трейдерів у п'ятницю спрямовано на звіт про доходи і витрати американців за листопад, що містить дані про динаміку ключового показника інфляції (індекс PCE), який відслідковує Федрезерв.

Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачає уповільнення темпів зростання індексу PCE минулого місяця до 2,8% у річному вираженні з 3% у жовтні, індикатора базової інфляції PCE Core - до 3,3% з 3,5%.

Пара євро/долар за даними на 8:15 кв торгується на рівні $1,0997 порівняно з $1,1011 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара становить $1,2686 проти $1,2689 напередодні.

Міністр фінансів Великої Британії Джеремі Хант в інтерв'ю газеті Financial Times дав зрозуміти, що очікує зниження базової ставки Банком Англії наступного року.

"Є хороші шанси на те, що, якщо ми будемо дотримуватися нинішнього курсу, ми зуміємо послабити інфляцію, і Банк Англії вирішить, що він може почати знижувати ставку", - сказав Хант, відповідаючи на запитання про те, чи покращиться становище британців наступного року.

Курс долара до ієни за даними на 8:15 кв піднявся до 142,36 ієни проти 142,12 ієни на закриття попередньої сесії. Пара долар/юань торгується на рівні 7,1481 юаня проти 7,1394 юаня напередодні.




Просмотров: 141
Другие новости