Компании

все компании

FedEx отримала виручку і скорр. прибуток нижче за очікування, акції впали майже на 10%

21 грудня 2023 року, 11:33
Американська FedEx Corp., одна з найбільших у світі транспортно-логістичних компаній, збільшила чистий прибуток на 14% у другому кварталі 2024 фінансового року, проте знизила виручку і погіршила її прогноз.

Як повідомляють у пресрелізі FedEx, її чистий прибуток за підсумками кварталу, що завершився 30 листопада, становив $900 млн, або $3,55 у розрахунку на акцію, порівняно з $790 млн, або $3,07 на акцію, за другий квартал попереднього фінроку.

Прибуток без урахування разових факторів становив $3,99 на акцію.

Квартальна виручка FedEx скоротилася до $22,2 млрд з $22,8 млрд роком раніше.

Експерти, опитані FactSet, у середньому прогнозували скоригований прибуток FedEx у другому фінкварталі на рівні $4,19 на акцію за виручки в $22,36 млрд.

Компанія підтвердила річний прогноз скоригованого прибутку в діапазоні $17-18,5 на акцію, але погіршила прогноз виручки і тепер очікує її зниження на 1-3% (low-single digit), а не збереження на рівні минулого фінроку, як передбачалося раніше.

Глава компанії Радж Субраманіам під час конференції за підсумками другого фінкварталу зазначив, що попит на послуги транспортування обмежений через зниження глобальних обсягів промислового виробництва й обережність бізнесу під час формування запасів з урахуванням економічних побоювань. "До кінця фінансового року ми не очікуємо будь-якого поліпшення цих тенденцій", - наводить його слова MarketWatch.

Акції FedEx, результати якої вважаються барометром ситуації в американській економіці, подешевшали на 9,8% на додаткових торгах у вівторок.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 158
Другие новости